Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Οι Εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης προειδοποιούν: Σε περίπτωση απολύσεων, το έργο δεν θα συνεχιστεί

avgi.gr,16/02/2013
Για παιχνίδια με στόχο τη μείωση των αποδοχών τους κατηγόρησαν την Αττικό Μετρό οι εργαζόμενοι στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης...Θεσσαλονίκη: Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα είναι οι εργαζόμενοι στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου κατηγόρησαν την Αττικό Μετρό ότι «παίζει παιχνίδια» προκειμένου να μειώσει δραστικά τις αποδοχές τους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ξεκαθάρισαν ότι, αν γίνουν απολύσεις, τότε θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και θα μπλοκάρουν όλες τις εργασίες στο έργο.


"Θέλουνε να εμφανίσουν ότι υπάρχει κενό εργασιών στην αρχαιολογία, ενώ δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες ούτε στο δεύτερο κομμάτι της Αγίας Σοφίας, ούτε στο Παπάφειο, ούτε στον σταθμό Πατρικίου, ούτε στη Βούλγαρη, ούτε στην Πυλαία. Εάν αρχίσουν οι εργασίες εκεί, θα υπάρξει αντικείμενο για τους εργαζόμενους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του σωματείου Χρ. Καλαϊτζίδης.


Ο πρόεδρος του σωματείου Χ. Κυπριανίδης συμπλήρωσε ότι το σωματείο ζητά "να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι και να αμείβονται με τα μισά χρήματα μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι εργασίες και να εργάζονται με το παλιό καθεστώς» και προειδοποίησε: "Το έργο δεν θα συνεχιστεί σε περίπτωση απολύσεων. Ας φέρουν εισαγγελείς, ας μας επιτάξουν, ας μας κλείσουν μέσα. Η ζωή και η επιβίωσή μας κρέμεται από μια κλωστή. Τετρακόσιοι άνθρωποι θα βρίσκονται στα εργοτάξια και δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί καμία εργασία. Θα παρανομήσουμε, όπως παρανομούν όλοι" είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του Μετρό, Δ. Παππάς, εξέφρασε και αυτός την άποψη ότι σκόπιμα η εταιρεία άφησε να φθάσουν τα πράγματα στο σημείο να μην έχουν αντικείμενο αυτή τη χρονική στιγμή, προκειμένου "να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του έργου". Οι συνδικαλιστές επισήμαναν, τέλος, ότι αρχικά προβλεπόταν να απασχοληθούν 3.000 άτομα στο μετρό. Αντ' αυτού, όπως τόνισαν, ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων μέχρι σήμερα ήταν 1.200 και τώρα μετά βίας δουλεύουν 800, ενώ η εταιρεία θέλει να απολύσει περισσότερους από τους μισούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.