Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κ.Τζαβάρας: Η απόφαση για το Μετρό Θεσσαλονίκης ανήκει στην πόλη

ert.gr,20/03/2013

Στο θέμα της ανακάλυψης των βυζαντινών αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» στο υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.Μιλώντας στη ΝΕΤ και στην εκπομπή "ΝΕΤ στα Γεγονότα" είπε ότι η αποκάλυψη της παλιάς βυζαντινής πόλης είναι εκπληκτική και πως η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι ανήκει στην ίδια τη Θεσσαλονίκη...Ο κ. Τζαβάρας είπε πως εξάντλησε όλα τα περιθώρια στις συζητήσεις που είχε με τους υπεύθυνους της κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι η συνύπαρξη των αρχαιοτήτων με το σταθμό του Μετρό είναι αδύνατη.

Πρέπει να διαφυλάξουμε το Μετρό, χωρίς όμως να βλάψουμε την ιστορική μνήμη, τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε και για την πορεία προετοιμασίας των εκδηλώσεων για το «έτος Καβάφη». Όπως είπε το σχετικό πρόγραμμα είναι σχεδόν έτοιμο και πως υπάρχει σημαντική παρουσία από πλευράς της ομογένειας.

Σχετικά με ενδεχόμενο κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σημείωσε πως οι φύλακες έχουν δείξει ότι έχουν συναίσθηση της αποστολής και της ευθύνης τους και πως το προσεχές διάστημα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Ο κ. Τζαβάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο οικονομικό θρίλερ που συντελείται στην Κύπρο, σημειώνοντας πως δεν συνδεόμαστε με τη μεγαλόνησο με απλούς δεσμούς φιλίας, αλλά είμαστε ένα ενιαίο έθνος και πως θα πρέπει κρίνουμε την απόφαση του Eurogroup μόλις δούμε την επόμενη ευρωπαϊκή πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.