Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ξεκολλούν οι σκουριασμένοι μετροπόντικες στο μετρό Θεσσαλονίκης

newmoney.gr, 16/04/2014
Εγκρίθηκε η μεταφορά τους από την Ανάληψη στην Νέα Ελβετία
Ύστερα από δύο χρόνια ακινησίας, ο Κωστίκας και ο Γεωργίκας, οι δύο ταλαιπωρημένοι μετροπόντικες του μετρό Θεσσαλονίκης ξαναπαίρνουν μπρος. Η ανάστροφη πορεία εκσκαφής της σήραγγας από τον σταθμό της Ανάληψης προς την Νέα Ελβετία που είναι το τέρμα του μετρό προβλέπεται να ξεκινήσει από το Φθινόπωρο, μετά την έγκριση που έδωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό για την αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση των ΤΒΜ...


Αιτία της πολύχρονης αδράνειας ήταν η διαφωνία για το κόστος της μεταφοράς καθώς η κοινοπραξία της ΑΕΓΕΚ ζητούσε να εγκριθεί κονδύλι περί τα 16 εκ. ευρώ ενώ η Αττικό Μετρό προσδιόριζε το κόστος στα 5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε την μεταφορά με 2 εκ. ευρώ και είναι άγνωστο πως θα γεφυρωθεί η διαφορά. Η καθήλωση του μετροπόντικα, οφείλεται στις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στις απαλλοτριώσεις στους κοντινούς σταθμούς της Βούλγαρη και Πατρικίου, με αποτέλεσμα να δίνεται εκ των υστέρων εντολή για ανάποδη πορεία εκσκαφής (από την Νέα Ελβετία προς την Ανάληψη) σε μια περίοδο όμως συσσωρευμένων προβλημάτων για το έργο. Μάλιστα εξαιτίας αυτών δυσκολιών η Αττικό μετρό έχει αποφασίσει να καταργήσει το σταθμό της Βούλγαρη.
Οι ίδιοι μετροπόντικες θα χρησιμοποιηθούν και για την διάνοιξη της σήραγγας στην Καλαμαριά που έχει αναλάβει ο Άκτωρας. Κατά πληροφορίες τα μηχανήματα έχουν περάσει στην κατοχή του μετά την αδυναμία πληρωμής του leasing από την ΑΕΓΕΚ.


Της Μαριάννας Τζάννε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.