Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στάση εργασίας στο Μετρό υπό τον φόβο απολύσεων

voria.gr,04/04/2014

Σε διαβούλευση λόγω έλλειψης αντικειμένου σε τέσσερα εργοτάξια κάλεσε τους εργαζόμενους η κοινοπραξία. Με διακοπή των εργασιών σε περίπτωση απολύσεων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 11:30 το πρωί οι εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι του μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου τους κάλεσε σε διαβούλευση επικαλούμενη έλλειψη αντικειμένου σε τέσσερα εργοτάξια.

Όπως είπε στη Voria.gr o πρόεδρος των εργαζομένων Σταύρος Στέτσικας το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε χθες στους εργαζομένους, οι οποίοι, υπό τον φόβο νέων απολύσεων, προσώρησαν σε στάση εργασίας. «Επικαλούνται το ότι είναι ανενεργά τρία-τέσσερα μηχανήματα στα οποία απασχολούνται 10-15 άτομα. Σε περίπτωση που προχωρήσουν σε απολύσεις, το έργο θα σταματήσει αμέσως καθώς θα πάμε σε απεργία. Η δική μας αμετακίνητη θέση είναι ότι υπάρχει μεγάλο αντικείμενο εργασιών στα εργοτάξιο του μετρό, και πως οι 300 εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι όχι μόνο δεν είναι υπεράριθμοι, αλλά είναι λίγοι», τόνισε ο ίδιος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν επίσης συγκέντρωση στα γραφεία της κοινοπραξίας, αλλά, όπως λένε, δεν προσήλθε κάποιος εκπρόσωπος του αναδόχου για να συνομιλήσει μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.