Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων: Η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει μετρό ούτε το 2023

avgi.gr,30/07/2014

Θεσσαλονίκη

Ούτε το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης εάν συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς υποστήριξαν οι εργαζόμενοι και η νέα διοίκηση του σωματείου τους σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου και επιτέθηκαν στον υπουργό Μεταφορών κατηγορώντας τον ότι, όπως και άλλοι προκάτοχοί του, δίνει μη ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα για επικοινωνιακούς λόγους.

Πρόσφατα ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2018. «Το μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το 2023 αν οι εργασίες προχωρούσαν ομαλά, πράγμα που δεν συμβαίνει» τόνισαν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι και κατηγόρησαν το υπουργείο Μεταφορών ότι χρησιμοποιεί το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου ως «χαλί» κάτω από το οποίο βάζει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με την πλευρά των εργαζομένων, η διακοπή της χρηματοδότησης, η καθυστέρηση απαλλοτριώσεων, αλλά και η συνεχής αντιδικία της Αττικό Μετρό με την ανάδοχο εταιρεία. Αναφορικά με τον σταθμό Βενιζέλου, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη θέση «και μετρό, και αρχαία», ενώ χαρακτήρισαν αρνητικό ότι αποσύρθηκε η συζήτηση του θέματος από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, κάτι που σημαίνει νέα χρονική καθυστέρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση στο ΚΑΣ αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης, επειδή -σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο- η Αττικό Μετρό κοινοποίησε τη μελέτη της για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου μόλις την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, στελέχη της Αττικό Μετρό υποστηρίζουν ότι η μελέτη παραδόθηκε στον ίδιο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πριν από ενάμιση μήνα. Στη συνέντευξη Τύπου του σωματείου εργαζομένων του μετρό καταγγέλθηκε ότι υπάρχουν επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι απασχολούνται με τετράμηνες συμβάσεις και μειωμένο μισθολόγιο, ενώ δεν γνωρίζουν καν αν οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.