Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Σε νεροτσουλήθρα μετατρέπεται το μετρό της Θεσσαλονίκης για τον Δεκαπενταύγουστο

giros.gr, 14/08/2014
Εκμεταλλευόμενος την καλοκαιρινή άδεια των εργατών του μετρό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλοντας να φροντίσει για τους πολίτες που θα παραμείνουν στη πόλη τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την πόλη αυτή τη περίοδο, μετατρέπει για λίγες μέρες τις στοές του μετρό σε νεροτσουλήθρες...


Το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα θα είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της πόλης παγκοσμίως. Από το σταθμό Βενιζέλου, μέχρι το πάρκο της Νέας Ελβετίας οι στοές θα γεμίσουν νερό καθιστώντας το μετρό Θεσσαλονίκης τη μεγαλύτερη υπόγεια νεροτσουλήθρα του κόσμου με μήκος 5,5 χιλιόμετρα. Ενδιάμεσες στάσεις επιβίβασης-αποβίβασης πολιτών που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τα δροσερά νερά του μετρό θα είναι η Καμάρα και η Παπάφη.


Οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το σύντομο χρονικά γεγονός, έχουν σχεδιαστεί και διαμορφωθεί με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια των “μικρών επισκεπτών”, σε ότι έχει σχέση με το παιχνίδι τους αλλά και γενικότερα την παραμονή τους στο χώρο.

Ειδικά εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες βρίσκονται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των λουόμενων. Η διαδρομή δεν συνίσταται σε κλειστοφοβικούς αλλά σίγουρα πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσουν όσοι παραμείνουν στην πόλη εκείνες τις μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.