Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αβραμόπουλος: Να ανοίξει και ο σταθμός Βενιζέλου για τους πολίτες

voria.gr,27/08/2014

Για επικοινωνιακή πρωτοβουλία κάνει λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την απόφαση να ανοίξει στο κοινό ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό ΘεσσαλονίκηςΣε επικοινωνιακή πρωτοβουλία της Αττικό Μέτρο αποδίδει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, την απόφαση να ανοίξουν στο κοινό ορισμένοι ημιτελείς σταθμοί του μετρό τηςΘεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα ο Σταθμός στο Πανεπιστήμιο.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Αβραμόπουλος ζητεί να ανοίξει για το κοινό και τον σταθμό Βενιζέλου για να μπορέσουν να δουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τα αρχαιολογικά ευρήματα. «Γιατί όμως η Αττικό Μετρό, επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες δεν δίνει τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς , σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, να δουν τα αρχαιολογικά ευρήματα του Σταθμού Βενιζέλου τα οποία αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές; Να δουν τη λιθόστρωτη βυζαντινή Μέση Οδό, τον κεντρικό δρόμο της βυζαντινής Θεσσαλονίκης που η χρήση του είχε φθάσει ως και τον 19ο, τα λείψανα ενός μνημειακού τετραπύλου, μία μαρμαρόκτιστη πλατεία και κατάλοιπα κτηρίων. Να δουν "μια πόλη κάτω από την πόλη" σε βάθος έξι μέτρων από την επιφάνεια της σύγχρονης Εγνατίας Οδού με μικρά μαγαζιά, εργαστήρια και κατοικίες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος αποδίδει την πρωτοβουλία για άνοιγμα του σταθμού Πανεπιστήμιο στο κοινό σε μια προσπάθεια «να "τονωθεί" ξανά η ελπίδα ότι το έργο κάποτε θα τελειώσει, να δικαιολογηθούν οι αστοχίες και οι καθυστερήσεις (το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2012!), να διασκεδασθεί η εικόνα που παρουσιάζουν τα εργοτάξια με τις λαμαρίνες που ερήμωσαν ολόκληρες περιοχές στην πόλη».

«Το έργο πρέπει επιτέλους να τελειώσει και η Αττικό Μετρό οφείλει να αφήσει κατά μέρος τις προσχηματικές δικαιολογίες που σχετίζονται με τις αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου, σεβόμενη τις αποφάσεις για την παραμονή τους στη θέση τους και την ανάδειξή τους μέσα στο σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.