Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η Κρατική Ορχήστρα πήρε το... μετρό Θεσσαλονίκης (vid+φωτο)

voria.gr,29/08/2014

Με ήχους Mozart και Dvořák «πλημμύρισε» ο υπόγειος σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης. Δηλώσεις συναίνεσης από Μπουτάρη και Σιμόπουλο

της Έλσας Κυμουρτζή

Με ήχους Mozart και Dvořák «πλημμύρισε» ο υπόγειος σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μιας μοναδικής συναυλίας που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, πο

Σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ζγούρα, η συναυλία της ΚΟΘ στον υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης(σσ: απέναντι από το πανεπιστήμιο Μακεδονία) ήταν το πρώτο πολιτιστικό γεγονός που φιλοξένησε το υπό καρασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας την πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων.

Η συναυλία περιελάμβανε την Εισαγωγή από την όπερα Ντον Τζοβάννι και την Εισαγωγή από την όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του Wolfgang Amadeus Mozart και το IV μέρος από τη Συμφωνία αρ. 9 του Antonín Dvořák, γνωστή και ως Συμφωνία του Νέου Κόσμου.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έδωσε συγχαρητήρια στην Αττικό Μετρό για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ζήτησε να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλους σταθμούς του μετρό. «Η σημερινή εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς που παρέστησαν να αντιληφθούν τις δυσκολίες αλλά και να δουν τις μεγάλες δυνατότητες που δίνει στην πόλη το έργο. Εγώ εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και όταν τελειώσει να αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες μόνοι μας.», είπε και εισέπραξε τη θετική απάντηση του προέδρου της Αττικό Μετρό Χρήστου Τσίτουρα.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι Πολιτισμός και Υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν. Άλλωστε ο πολιτισμός χρειάζεται Υποδομές για να αναδειχθεί», είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας ότι σχεδιάζεται η κατασκευή δυο σταθμών που θα αποτελούν στην ουσία Μουσεία. Πρόκειται για το Σταθμό Αγίας Σοφίας και βέβαια το Σταθμό Βενιζέλου.

«Ειδικά, μάλιστα, για τον σταθμό Βενιζέλου θέλω να πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια μέσα σε κλίμα συναίνεσης θα μπορέσουμε να απολαύσουμε εκεί μια ανάλογη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κάνοντας πραγματικότητα τη φράση "Ο Πολιτισμός συναντά τον Πολιτισμό και μέσα από τις Υποδομές"», πρόσθεσε ο κ.Σιμόπουλος.


                       

     
   
                       








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.