Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση Αβραμόπουλου στους κύκλους της Αττικό Μετρό

voria.gr,30/09/2014

Σχόλιο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στο facebook


Το χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr (δείτε εδώ), στο οποίο κύκλοι της Αττικό Μετρό εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους για τη στάση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου σχετικά με το έργο του μετρό, σχολιάζει με ανάρτησή του στοfacebook o πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο του κ.Αβραμόπουλου, επισημαίνοντας αφενός ότι το δημοσίευμα σε κανένα σημείο δεν υιοθετεί όσα υποστηρίζουν κύκλοι της Αττικό Μετρό και αφετέρου ότι οφείλoυμε να σεβόμαστε την ανωνυμία των πηγών μας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Αβραμόπουλου:

Δεν ασχολούμαι με «κύκλους» και «στελέχη της Αττικό Μετρό» που θέλουν μάλιστα «να διατηρήσουν την ανωνυμία τους». Πολύ περισσότερο όταν, όπως ισχυρίζονται, δεν φανερώνονται γιατί « διατυπώνουν προσωπικές απόψεις».

Τις προσωπικές απόψεις πρέπει να έχουμε τη λεβεντιά να τις υπογράφουμε. Όπως έκανα εγώ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν δήλωσα: «Αν το μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν επέκταση του μετρό της Αθήνας θα είχε τελειώσει. Τι είναι άλλωστε; Πεντακόσια χιλιόμετρα, μια ευθεία. Η Αττικό Μετρό δεν είναι για να ανοίγει τους σταθμούς για να παίζει μουσική. Είναι για να ολοκληρώσει το έργο.»

Δεν απαντάω, επίσης, σε ανυπόγραφα δημοσιεύματα. Όποιος γράφει ρεπορτάζ οφείλει να δηλώνει την ταυτότητά του. Αλλιώς το κείμενό του είναι έωλο.

Θυμίζω πάντως σ' αυτόν που κρύβεται πίσω από τους «κύκλους της Αττικό Μετρό» και στο συντάκτη του δημοσιεύματος που υιοθετεί τις απόψεις του και αναπαράγει τους άθλιους υπαινιγμούς του ότι, με δική μου πρωτοβουλία έγινε στο Δ.Σ. η χθεσινή, προ ημερησίας διατάξεως, συζήτηση προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι Θεσσαλονικείς να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ για τη νέα σύμβαση, το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις της συμφωνίας και οι παρατάξεις να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Δεν θα παρακολουθήσω αυτόν τον ιταμό τρόπο σχολιασμού. Συνομιλώ μόνο με ανθρώπους που φέρουν την ευθύνη του δημόσιου λόγου τους και συζητούν με επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.