Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Νέα εμπλοκή στην υλοποίηση των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης

katerinipress.blogspot.gr,16/12/2014

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη νέα εμπλοκή στην υλοποίηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η βουλευτής επισημαίνει ότι μετά τη σχετική πρόοδο που παρουσίασε το έργο μετά το τέλος του...



...2013, το τελευταίο διάστημα προέκυψε νέα εμπλοκή, αφού ο εργολάβος κέρδισε την πρώτη υπόθεση που είχε παραπεμφθεί σε διαιτησία και τώρα δικαιούται χωρίς συνέπειες, να εγκαταλείψει το έργο.Επίσης, επισημαίνει την τεράστια καθυστέρηση στον Σταθμό Βενιζέλου λόγω μη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των αρχαιοτήτων.

Τέλος, η βουλευτής τονίζει ότι το έργο μετά από αυτή την εξέλιξη είναι μετέωρο και ερωτά τον Υπουργό ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει για την άμεση λύση του προβλήματος που προέκυψε μετά το αποτέλεσμα της διαιτησίας που δικαίωσε τον ανάδοχο και αν η λύση που θα συζητηθεί στο ΚΑΣ αποτελεί προϊόν συναίνεσης μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε το θέμα να λυθεί και να επανεκκινήσουν οι εργασίες στον σταθμό "Βενιζέλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.