Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία, άμεση λύση ζητά ο Τζιτζικώστας

www.ypodomes.com,15/12/2014

Συνάντηση κορυφής είχαμε το Σάββατο καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε.


Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Χρ. Τσίτουρας ανακοίνωσε πως μέσα στον Ιανουάριο του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Αττικό Μετρό Α.Ε., με την κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως συγκαλεί νέα σύσκεψη στα μέσα του Ιανουαρίου για να ενημερώσει η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για την πορεία του έργου και τις εξελίξεις. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να μη διακοπούν οι εργασίες και να γίνει κάθε προσπάθεια από όλες τις πλευρές, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στο έργα του μετρό και σε καμιά περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωσή του έργου.

Όπως είπε "πρέπει να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η πόλη δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, προσωπικά δεν θα επιτρέψω την παράταση του σημερινού αδιεξόδου. Περιμένουμε άμεσα χειροπιαστές λύσεις".

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να υπάρξει ένα νέο, ρεαλιστικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η «Αττικό Μετρό ΑΕ» να διαπραγματευτεί με την ανάδοχο κοινοπραξία ένα προς ένα τα τεχνικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα, να υπάρξουν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, που κρίνονται αναγκαίες, για να ξεμπλοκάρει το έργο, να μεταφερθεί η διοίκηση του έργου στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την καλύτερη παρακολούθηση και το συντονισμό του έργου και να συνεχιστεί το έργο, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μην υπάρξει εκ νέου ταλαιπωρία όλης της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.