Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Γιάννα Παναγοπούλου: Να τελειώσει το θρίλερ με το Μετρό Θεσσαλονίκης

thestival.gr,23/01/2015

«Το θρίλερ με το Μετρό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τερματιστεί η ομηρία της πόλης, των εργαζομένων, όλων μας και να παραδοθεί το πολύπαθο έργο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε στο 2015, το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί τρία χρόνια νωρίτερα, μας λένε για τρία χρόνια αργότερα, και τότε θα δούμε. Για ένα έργο που υποτίθεται εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι, που "μελετήθηκε" όσο κανένα άλλο.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 25 χρόνια συζήτησης, μόνο το 38% του έργου έχει κατασκευαστεί, οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοτάξια του θα έπρεπε να φτάνουν τους 3.000 και βλέπουμε αλυσιδωτές απανωτές απολύσεις, σε μια πόλη πρωταθλήτρια στην ανεργία».

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί για το Μετρό Θεσσαλονίκης η Γιάννα Παναγοπούλου. Η υπ. βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» και π. Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Την κ. Παναγοπούλου ενημέρωσαν για την κατάσταση του έργου ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Μετρό Θεσσαλονίκης Χρήστος Καλαϊτζίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτάκτων Υπαλλήλων Βόρειας Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Σκεπαστιανός.

Όπως επισήμανε η κ. Παναγοπούλου μιλώντας στους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων «ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα της χώρας, στην πόλη μας που τόσο το χρειάζεται, τόσο για τη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων, των επισκεπτών της, όσο και για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αλλά και την ενίσχυση της ευρύτερης οικονομίας οφείλει να ολοκληρωθεί. Αρκετά με τις πληγές που έχει ανοίξει στη Θεσσαλονίκη και την επιχειρηματικότητά της. Πολλοί καταστηματάρχες επλήγησαν ανεπανόρθωτα. Δεσμεύομαι πως θα είμαι κοντά σας, στο πλευρό σας, γιατί η Θεσσαλονίκη μας δεν μπορεί άλλο να περιμένει. Δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ στενά και θα πιέζω συνεχώς, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και δυναμική συνέχεια του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.