Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σχοινί

komistes.gr,23/01/2015

Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα κατασκευαστεί ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η αλήθεια μας αναγκάζει να κοιτάξουμε το παρόν με τα μάτια ορθάνοικτα προς, την κοινωνική ταλαιπωρία και τη δυστυχία των Θεσσαλονικέων που έχασαν τις δουλειές τους και αυτών που τους απαξίωσαν τις περιουσίες τους.
Γράφει ο Υποναύαρχος (εα) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ
Στρατιωτικός Αναλυτής

Όλοι μας σήμερα συνυπάρχουμε με τις λαμαρίνες του ανεκπλήρωτου έργου του ΜΕΤΡΟ που μόνο υπερήφανους δεν μας κάνει. Η ασύδοτη ελίτ του συστήματος επανέρχεται και υπόσχεται για μια ακόμη φορά την ολοκλήρωση του έργου, συνεχίζει να εξυπηρετεί αυτούς που λεηλάτησαν την τοπική κοινωνία.
Κατά συνέπεια, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν έχουμε το δικαίωμα να αδρανούμε αφήνοντας την πρωτοβουλία κινήσεων και το πλεονέκτημα της εκμετάλλευσης σε αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποχωρούμε απέναντι σε μια προκλητική πολιτική από τους δήθεν προστάτες των συμφερόντων μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να εθελοτυφλούμε, όταν εταιρεία και δυνάμεις τοπικής και εθνικής διοίκησης μας απειλούνε με δόλιες λύσεις που σκοπό έχουν να εκτινάξουν στα ύψη την τελική τιμή και να καταστεί ασύμφορο το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού όμως πρώτα έχουν λεηλατήσει τα ταμεία μας.


Εμείς οι Θεσσαλονικείς, μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικά μετερίζια, να ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους και να διαφωνήσαμε με τις διαφορετικές απόψεις του ενός με του άλλου. Ωστόσο μας ενώνει άρρηκτα η αγάπη μας, η αφοσίωση μας για τη Νύφη του Θερμαϊκού και μας χαλυβδώνει ο κίνδυνος να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια αυτή η ταλαιπωρία και λεηλασία. Εμπρός λοιπόν, αυτή τη φορά να μην υποχωρήσουμε, ούτε να φοβηθούμε, αλλά να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και να στείλουμε όλους αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα στο ντουλάπι της λήθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.