Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δ..ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ: Να βάλουμε ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων

news.makedonias.gr,22/01/2015

Η υποψήφια Βουλευτής στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις νέες απολύσεις στο ΜΕΤΡΟ.

Η βουλευτής και υποψήφιας βουλευτής Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, αναφέρθηκε στις νέες απολύσεις του Μετρό, αλλά και στο…

παζάρι διαπραγματεύσεων που γίνεται με την Αττικό Μετρό ΑΕ σχετικά με την πορεία και την υλοποίηση των έργων. Η κα. Χαραλαμπίδου επεσήμανε πως πρέπει να μπει ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοερβολάβων. Αναλυτικά όσα δήλωσε η υποψήφια Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης:

“Εδώ και μήνες η ανάδοχος κοινοπραξία του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει σε ένα παζάρι διαπραγματεύσεων με την Αττικό Μετρό Α.Ε. σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων, απειλώντας με αποχώρηση και διεκδικώντας πρόσθετες αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το πρόσφατο θύμα του παζαριού αυτού είναι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στα έργα του Μετρό. Μόλις χθες ανακοινώθηκε τηλεφωνικά η απόλυση σε 50 άτομα από το προσωπικό στο κατασκευαστικό τμήμα του έργου, με προοπτική μάλιστα, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν απολυθεί 200 συνολικά εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα, όλη η Θεσσαλονίκη υφίσταται τις συνέπειες της απαράδεκτης, πολυετούς καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο, με τα σημερινά δεδομένα δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί τελικά πριν το 2020, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων έχει ήδη εκταμιευθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του Μετρό βρίσκονται ενώπιον ομαδικών απολύσεων, σε ένα διαρκές παιχνίδι πιέσεων μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας από την μία και του κύριου του έργου (Αττικό Μετρό), αλλά και της Πολιτείας από την άλλη.

Το παιχνίδι αυτό παίζεται ξεκάθαρα πάνω στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Από την άλλη, το αρμόδιο υπουργείο διαχρονικά «νίπτει τας χείρας» του κάθε φορά που εγείρεται το ζήτημα των εργαζομένων.

Μία κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αναμετρηθεί άμεσα με τους μεγαλοεργολάβους, διασφαλίζοντας το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας, διότι η ασυδοσία που απολαμβάνουν τα τελευταία χρόνια είναι δίχως όριο”, κατέληξε η κα. Χαραλαμπίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.