Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η Αττικό Μετρό ζητάει από τον ανάδοχο 155 προσλήψεις

voria.gr,26,03/2015

Η διευθύνουσα υπηρεσία θέλει να προχωρήσουν οι ανασκαφικές εργασίες σε δύο εργοτάξια, στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφίας» και στην Πυλαία.

της Άννης Καρολίδου

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης φοβούνται για νέες απολύσεις, η Αττικό Μετρό ΑΕ, έστειλε έγγραφο αίτημα ( στις 24/3/15) στον ανάδοχο για να προχωρήσει σε προσλήψεις συνολικά 155 ατόμων, για να δουλέψουν στα σκάμματα της αρχαιολογίας.

Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε η Voria.gr, η διευθύνουσα υπηρεσία θέλει να προχωρήσουν οι ανασκαφικές εργασίες σε δύο εργοτάξια, στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφίας» - αφού πλέον ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση αντηρίδων- και στην Πυλαία, δηλαδή στο αμαξοστάσιο. Όλες οι προσλήψεις, εφόσον γίνουν από τον ανάδοχο, αφορούν εργατοτεχνικό προσωπικό, 38 άτομα για την «Αγία Σοφία» και τα υπόλοιπα για Πυλαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανασκαφές στη Πυλαία προχωρούν αφού ειδικοί της αρμόδιας υπηρεσίας του Στρατού απομάκρυναν τα βλήματα και το πολεμικό υλικό που είχε εντοπιστεί σε τμήμα του αμαξοστασίου και στη σήραγγα cut & cover.

Bεβαίως, το τι θα κάνει ο ανάδοχος, το αν θα προχωρήσει σε προσλήψεις ή... αν θα επιχειρήσει ξανά ομαδικές απολύσεις, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Δουλειά υπάρχει πολύ, για να εκτελεστεί στο Μετρό, αλλά αν δεν ξεπεραστει η εμπλοκή που υπάρχει με τον εργολάβο, όλα πια βρίσκονται στον αέρα και προγραμματισμοί δεν μπορούν να γίνουν.

Σε αυτό το τοπίο, πιέσεις προς φορείς της πόλης και την κεντρική πολιτική ηγεσία, προσπαθούν να ασκήσουν οι εργαζόμενοι. Στο αίτημά τους για ανάληψη πρωτοβουλιών από τους εκλεγμένους άρχοντες της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έχει καλέσει όλους τους υπολοίπους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.