Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ποιον νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν σήμερα για το μετρό στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

komistes.gr,30/03/2015

Μία νέα συζήτηση για το μετρό διεξάγεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μία συζήτηση η οποία θα αποφύγει ως συνήθως το βασικό και κύριο ερώτημα:

Μπορεί να γίνει το μετρό της Θεσσαλονίκης; Ναι μπορεί… εφόσον:


1. Η κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα υπάρξει σταθερή ροή των επιπλέον χρημάτων που θα χρειαστούν. Πχ αν χρειάζεται ένα επιπλέον δισ. και το χρονοδιάγραμμα θα είναι τέσσερα χρόνια, να δεσμευθεί ότι θα μπαίνει ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε εργάσιμη μέρα στο έργο. (ναι αλλά λεφτά υπάρχουν;)

2. Τα υπόλοιπα κόμματα δεσμευθούν ότι θα τηρήσουν την κυβερνητική δέσμευση αν υπάρξει κυβερνητική αλλαγή (ναι, αλλά λεφτά θα υπάρχουν;)

3. Υπολογιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το κόστος του εισιτηρίου του μετρό (σε σημερινές τιμές)

4. Συμφωνηθεί η διατήρηση ή μη της επιχορήγησης του εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (περίπου 50 εκ. σήμερα)

5. Καθοριστούν με σαφήνεια οι συσχετίσεις ανάμεσα στις διάφορες μορφές των αστικών συγκοινωνιών της πόλης (κανείς δεν εμποδίζει να γίνει αυτό ΤΩΡΑ)

6. Οριστεί το πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορειακών γραμμών με βάση το οποίο θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός (όταν δουλέψει το μετρό)

7. Αποσύρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης όλες τις προσφυγές. (ΑΜΕΣΩΣ)

Μπορεί οποιοσδήποτε στο σημερινό πολιτικό και οικονομικό τοπίο να δεσμευθεί για όλα αυτά;

Το μόνο που είναι εφικτό είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αποσύρει τις προσφυγές που έχουν μπλοκάρει το έργο… Αλλά αυτό το έχει κάνει επανειλημμένα.

Διότι το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ούτε τεχνικό, ούτε κατασκευαστικό έργο. Ξεκίνησε ως ένα βαθιά πολιτικό έργο για να κολακέψει την πόλη και είχε την καταστροφική τύχη όλων των υπερφίαλων εξαγγελιών. Κατάστρεψε χιλιάδες ανθρώπους και διάλυσε την πόλη!

Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς; Όλες οι κυβερνήσεις που διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά, απλώς δεν γίνεται το έργο…

Ποιον νομίζουν ότι θα κοροϊδεύουν με ανούσιες διαβεβαιώσεις σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.