Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

“Αττικό Μετρό”: Ζητά προσλήψεις στο έργο του μετρό

makthes.gr,27/03/2015

Ενώ ο εργολάβος του μετρό Θεσσαλονίκης φαίνεται να εμμένει στην αίτηση διάλυσης της σύμβασης που κατέθεσε από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, η “Αττικό Μετρό” τού ζήτησε να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει να απευθύνει ειδική πρόσκληση στον ανάδοχο φέρνοντάς τον ένα βήμα προ της έκπτωσης.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Ειδικότερα με έγγραφο αίτημα που κατέθεσε την 24η Μαρτίου η “Αττικό Μετρό” καλεί τον ανάδοχο να προσλάβει συνολικά 155 άτομα, για να απασχοληθούν ως εργατοτεχνικό προσωπικό στις αρχαιολογικές εργασίες. Οι 38 εξ αυτών, εφόσον γίνουν οι προσλήψεις, θα εργαστούν στο νότιο τμήμα του σταθμού Αγίας Σοφίας, όπου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση αντηρίδων από το κατασκευαστικό τμήμα και παραδίδεται στο αρχαιολογικό, και οι υπόλοιποι 117 στις ανασκαφές στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπου έχουν απομακρυνθεί τα παλαιά βλήματα που εντοπίστηκαν.

Η “Αττικό Μετρό Α.Ε.” ως γνωστόν απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης (και τις ενστάσεις) που κατέθεσε ο εργολάβος ζητώντας του να συνεχίσει το έργο, με την υπόσχεση ότι θα διευθετηθούν τα εκκρεμή λόγω παρέλευσης της οριακής προθεσμίας του έργου θέματα. Ο εργολάβος πλέον έχει προθεσμία δύο μηνών, για να παραπέμψει το θέμα σε διαιτησία ή όχι. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η “Αττικό Μετρό” ως διευθύνουσα υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθύνει ειδική πρόσκληση στον εργολάβο. Η ειδική πρόσκληση κοινοποιείται στον ανάδοχο, σε περίπτωση που υφίσταται λόγος έκπτωσης, και περιλαμβάνει συγκεκριμένη περιγραφή ενεργειών ή εργασιών που πρέπει να εκτελέσει μέσα στην οριζόμενη προθεσμία. Εάν η προθεσμία παρέλθει, χωρίς ο ανάδοχος να συμμορφωθεί με το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αμέσως κηρύσσεται έκπτωτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.