Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Γ. Σταθάκης: Θα μπει ξανά σε ράγες...

avgi.gr,11/04/2015

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης θα βγει το συντομότερο δυνατόν από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέδωσε στον αρμόδιο υπουργό το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό και μετά το πέρας της συνάντησης ο Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οι λύσεις που θα δοθούν θα πρέπει να διασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου τον συντομότερο εφικτό χρόνο και να θωρακίζουν το δημόσιο συμφέρον. «Αυτό θα αποτελέσει και τη μόνη βιώσιμη προοπτική ανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας» σημείωσε ο Γ. Σταθάκης, ενώ συμφωνήθηκε και η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό της Βενιζέλου, στη βάση της τελευταίας απόφασης του ΥΠΠΟ.

Στο μεταξύ η ΑΕΓΕΚ, που δηλώνει ότι επιθυμεί τη διάλυση της σύμβασης παραχώρησης με την Αττικό Μετρό, «αδειάζει» τον κατασκευαστικό τομέα από εργαζόμενους προβαίνοντας σε παράνομες ομαδικές απολύσεις και η διοίκηση της κατασκευαστικής εταιρείας δηλώνει ότι θα διατηρήσει μόνο έναν μικρό αριθμό εργαζομένων για τη φύλαξη των εργοταξίων. Παράγοντες του κατασκευαστικού τομέα δεν αποκλείουν η ΑΕΓΕΚ, που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του μετρό, να προτίθεται να ανοίξει τον δρόμο στην "Άκτωρ", που έχει αναλάβει την προέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά, να μπει στο παιχνίδι και της βασικής γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.