Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το «Σταθμό Καλαμαριά» του μετρό στη Θεσσαλονίκη

ipop.gr,17/04/2015


Μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν είδαμε και προς το παρόν δεν ξέρουμε δυστυχώς αν θα δούμε ποτέ. Όμως, όλο και κάτι γίνεται, για να μην το ξεχνάμε. Μετά τις επισκέψεις στους σταθμούς που άνοιξαν για το κοινό για λίγες ημέρες, έχουμε και τις εργασίες για την επέκτασή του στην Καλαμαριά.

Ο φακός του iPop τις κατέγραψε, για να δεις ότι δεν είναι ακόμα ένα από τα πολλά αστεία που ακούς για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ανοίγω παρένθεση εδώ, το τελευταίο που άκουσα εγώ έχει να κάνει με το πώς ορκιζόμαστε αιώνια αγάπη οι Θεσσαλονικείς. Λέμε «θα σ” αγαπώ μέχρι να γίνει το μετρό».

                                      


Η οδός Πόντου αλλάζει όψη για χάρη του έργου. Το ρεύμα με κατεύθυνση προς την οδό Μεταμορφώσεως κλείνει, λόγω των εργασιών. Το άλλο ρεύμα, αμφιδρομείται με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η κίτρινη διαχωριστική γραμμή και τα πλαστικά κολωνάκια πάνω σε αυτήν, καθώς και τα κίτρινα βέλη στο οδόστρωμα, που δείχνουν την κατεύθυνση, θα ενημερώνουν και θα διευκολύνουν τους οδηγούς για το πώς πρέπει να κινούνται, μέχρι να το συνηθίσουν.



Εδώ, στην Πόντου λίγο πιο πάνω από τη Ριζούντος θα γίνει ο «Σταθμός Καλαμαριά». Μερικά μέτρα πιο πέρα, στη Μεταμορφώσεως, μεταξύ της Πόντου και της Αμισού, θα στηθεί το εργοτάξιο. Για αυτό και θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, που θα ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, όπως για παράδειγμα όσοι θέλουν να κινηθούν από την Πόντου ή την Αιγαίου προς την Μεταμορφώσεως θα πηγαίνουν μέσω των οδών Πόντου – Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου – Αργυρουπόλεως – Μεταμορφώσεως.



Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του «Σταθμού Καλαμαριά» θα ισχύουν για 6 μήνες, ενώ το έργο της επέκτασης του μετρό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια. Τώρα, το αν θα λειτουργεί δεν είναι βέβαιο, καθώς εξαρτάται από τη βασική γραμμή.

Αυτό προβληματίζει τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Φοβούνται μήπως υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις λιγότερες θέσεις στάθμευσης, την σκόνη και το θόρυβο από τα κομπρεσέρ και τελικά το έργο έχει την ίδια μοίρα με τη βασική γραμμή. Οι υπεύθυνοι του έργου πάντως, διαβεβαιώνουν ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και ότι δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, που ενδεχομένως θα καθυστερούσαν τις εργασίες.



Εγώ, ως άνθρωπος που προτιμά να εστιάζει στα θετικά της κάθε κατάστασης, θα σου πω ότι το ευχάριστο με την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά είναι ότι αυτή την στιγμή, εκτός από τις θέσεις εργασίας στο κατασκευαστικό κομμάτι του, θα ωφεληθούν και οι υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.