Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΡΩΤΗ Η/Μ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

voria.gr,22/2/2020


Τα ηλεκτομηχανολογικά είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες του μετρό στην Καλαμαριά, καθώς είναι μέχρι σήμερα στον... αέρα εννέα δημοπρατήσεις.

Έτοιμη είναι η πρώτη σύμβαση για την κατασκευή των πρώτων ηλεκτρομηχανολογικών έργων στην επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά.

Τα ηλεκτομηχανολογικά είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες του μετρό στην Καλαμαριά, καθώς είναι μέχρι σήμερα στον... αέρα εννέα δημοπρατήσεις που πρέπει να γίνουν. Από αυτές προχωρούν ήδη οι δύο και η πρώτη σύμβαση που θα υπογραφεί αφορά στη σηματοδότηση του μετρό.

Από τις εννέα εργολαβίες μόνο οι δύο δημοπρατήθηκαν μέχρι σήμερα, καθώς δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες μελέτες και σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκο Ταχιάο, οι μελέτες πλέον είναι στο σύνολό τους έτοιμες, οπότε το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν και οι επτά υπολειπόμενες εργολαβίες, ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Αυτή τη στιγμή στην επέκταση υλοποιούνται τα έργα επιδομής. Την ίδια στιγμή έχει εγκριθεί η τρίτη παράταση στην ολοκλήρωση των εργασιών στην επέκταση της Καλαμαριάς και είναι πιθανό να απαιτηθεί και τέταρτη.

«Ήταν δεδομένο ότι θα πηγαίναμε σε παράταση των έργων στην επέκταση της Καλαμαριάς εξ αρχής. Δεδομένης και της εκκρεμότητας στα ηλεκτρομηχανολογικά προφανώς και δε θα ολοκληρωνόταν το έργο, στο χρόνο που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση», είπε ο κ. Ταχιάος.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ» επισημαίνει ότι πλέον με τα νέα χρονοδιαγράμματα ο ρυθμός υλοποίησης τόσο της βασικής γραμμής, όσο και της επέκτασης, είναι ικανοποιητικός. Μάλιστα, σημειώνει ότι η δέσμευση για παράδοση της βασικής γραμμής του μετρό τον Απρίλιο του 2023 και της επέκτασης της Καλαμαριάς έξι μήνες μετά θα τηρηθεί.

Η νέα παράταση προβλέπει ισχύ της σύμβασης της επέκτασης στην Καλαμαριά μέχρι τον Μάιο του 2022. Η πρώτη σύμβαση για τα ηλεκτρομηχανολογικά που αφορά στη σηματοδότηση αναμένεται να υπογραφεί ως τον Απρίλιο και παράλληλα θα τρέξουν και οι άλλες δημοπρατήσεις των εργολαβιών για το σύνολο των συστημάτων του έργου της επέκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.