Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Επιστολή Ε.Κ.Θ. και Σωματείων Εργαζομένων σε Γ. Σταθάκη και Χ. Σπίρτζη για ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, 16/04/2015Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη με θέμα την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και την ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στις οποίες έχει προχωρήσει η κοινοπραξία ζητούν με επιστολή τους η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης στον Κατασκευαστικό Τομέα...


Στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: "Η κατάσταση στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει  τις ευθύνες της. Όπως γνωρίζετε η κοινοπραξία του έργου το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε νέες απολύσεις εργαζομένων τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στην αρχαιολογία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Συνολικά από το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουν οδηγηθεί σε απόλυση πάνω από 900 άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απολυθούν την επόμενη Τρίτη άλλοι 80 με αποτέλεσμα να μην εκτελείται καμία εργασία, ενώ κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται περισσότερα από 3000 άτομα στο έργο".
"Ένα έργο πνοής για την πόλη έχει μετατραπεί αυτή την ώρα στο μεγαλύτερο πρόβλημά της. Καθυστερήσεις, ασυνεννοησία φορέων, εμπλοκή στη συνέχιση των εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρία, αξιώσεις εκατομμυρίων ως αποζημίωση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., με τους πολίτες να μετρούν... τρύπες και τα σωματεία των εργαζομένων απολύσεις" συνεχίζει η επιστολή.

Και καταλήγει: "Με τον κίνδυνο διακοπής του έργου να είναι ορατός πλέον όσο ποτέ άλλοτε σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν έναντι των Θεσσαλονικέων και των εργαζομένων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και όλες εκείνες τις προσπάθειες των φορέων της Βόρειας Ελλάδας που έχουν ως σκοπό να μην "τιναχτεί" αυτό στον αέρα με μεγάλες και ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την πόλη και την οικονομία της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.