Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Το Μετρό στην Καλαμαριά: Απελευθερώνονται οι σταθμοί «Αρετσού» και «Μίκρα»

voria.gr,20/04/2015

Το αίτημα της Αττικό Μετρό ΑΕ συζητήθηκε στο Μονομελές Εφετείο και τώρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις.

της Άννης Καρολίδου
Ευτυχώς το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για νέα αναβολή της συζήτησης για τον ορισμό τιμής μονάδας για εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής των σταθμών «Αρετσού» και «Μίκρα», όπως και του επίσταθμου, στην επέκταση Καλαμαριάς του μετρό Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα της Αττικό Μετρό ΑΕ συζητήθηκε στο Μονομελές Εφετείο και τώρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις.

Το έργο του μετρό στη Καλαμαριά προχωράει και ο χρόνος πιέζει για την πολυαναμενόμενη παρέμβαση, από πλευράς αρμοδίου υπουργείου, για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που κρατάει παγιδευμένο εδώ και πέντε μήνες το έργο της βασικής γραμμής.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή δικάσιμο, ήταν κρίσιμη για την επέκταση της Καλαμαριάς αφού πλέον θα γίνουν οι απαλλοτριώσεις στο αδιάνοικτο τμήμα της Πόντου, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και στον μόνο σταθμό από τους πέντε που δεν έχει γίνει το παραμικρό, αυτόν της «Αρετσούς».

Σε ένα τμήμα της «Μίκρας» εκτελούνται εργασίες εκσκαφής σε ένα τμήμα του σταθμού, που είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου, ενώ στον επίσταθμο (βρίσκεται στη περιοχή της Μίκρας) δεν έχει ως τώρα γίνει η όποια εργασία.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι εργασίες στα υπόλοιπα εργοτάξια της επέκτασης. Την περασμένη Παρασκευή έγινε η εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Πόντου και συνεχίζονται οι εργασίες εκτροπής των δικτύων, για την κατασκευή του σταθμού «Καλαμαριά». Η επόμενη φάση των εργασιών, είναι οι πασαλοπήξεις.

Άμεσα αρχίζουν οι πασαλοπήξεις και στο σταθμό «Νομαρχία» καθώς ολοκληρώνεται η εκτροπή των δικτύων. Οι παρακάμψεις των δικτύων ολοκληρώνονται και στη Διασταύρωση Νομαρχίας ενώ κατασκευάζεται το φρεάτιο εξαερισμού στη συμβολή των οδών Κρήτης και Μητροπολίτου Κυδωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.