Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Γ. Μπουτάρης: Στο ταβάνι να πηδάνε, δεν αποσύρω τις προσφυγές για τις αρχαιότητες του μετρό (VIDEO)

thestival.gr,19/04/2015

Ένα στρατηγικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πόλη είναι η άμεση προτεραιότητα της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη. Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει μητροπολιτικό κέντρο για τα Βαλκάνια.


«Θέλουμε η πόλη να γίνει και πάλι ανοιχτή. Ο δήμος δεν είναι εργολάβος ούτε καλλιτεχνικό γραφείο. Δουλειά του δήμου είναι να ανοίγει την πόλη για να μπορούν να κάνουν πράγματα οι πολίτες», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι η σημερινή συγκέντρωση ήταν μία προετοιμασία για την παρουσίαση του οράματος για τον στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της πόλης, ο οποίος θα γίνει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, τέθηκε ως στόχος η διοικητική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει την ψηφιακή διοίκηση. «Η ψηφιακή διοίκηση είναι ένα πρόγραμμα που το είχαμε προτείνει πριν από 1,5 χρόνο και το οποίο μπλόκαρε. Στόχος είναι ο πολίτης να μπορεί να τελειώσει τη δουλειά του χωρίς να χρειάζεται να έρθει στο δημαρχείο», εξήγησε ο κ. Μπουτάρης.
Αναφερόμενος στις αρχαιότητες του Μετρό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι δέχτηκε πιέσεις για να αποσύρει τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Με πίεσαν να αποσύρω την προσφυγή που εχουμε κάνει στο ΣτΕ για τις 5 Μαΐου. Εγώ τους είπα ότι στο ταβάνι να πηδάτε, εγώ δεν πρόκειται να αποσύρω αυτές τις προσφυγές. Για τον απλούστατο λόγο ότι τα ψέμματα που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα είτε από το Μετρό είτε από το Υπουργείο Πολιτισμού αποδείχθηκαν μεγάλα».

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης, στις προτεραιότητες για την πόλη περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του ΟΛΘ, η ανάπτυξη και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η θαλάσσια συγκοινωνία, καθώς έχει προχωρήσει η διαδημοτική συνεργασία με τους άλλους τέσσερις δήμους που βρέχονται από τη θάλασσα, αλλά και η απουσία των ΙΧ στην πόλη, με διάφορους τρόπους (π.χ. τελεφερίκ). Ακόμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι μέσα στους μήνες Μάιο – Ιούνιο θα ξεκινήσει η θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ και η συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης. «Είμαστε λιγότερο ανεκτικοί στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά έχουν μειωθεί και οι πόροι μας περίπου κατά 60%. Η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων πρέπει να είναι πιο προσεκτική», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

                                

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.