Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνάντηση Μπουτάρη – Σταθάκη για το Μετρό

news.makedonias.gr,19/05/2015

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας και Υποδομών για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης


Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Υποδομών, Γιώργο Σταθάκη, θα έχει την Τρίτη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας.

“Θα συζητήσουμε για να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται με τη φύλαξη των αρχαίων αλλά και των εργοταξίων του Μετρό. Θα δούμε πώς θα ξεμπλέξει το έργο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το Μετρό το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να καλύψει ο Δήμος το κόστος της πρόσκλησης ομάδας εμπειρογνωμόνων από το Λονδίνο, η οποία όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Μπουτάρης θα ασχοληθεί με το Μετρό και θα αποφανθεί επί του ζητήματος που έχει προκύψει με τα αρχαία στον σταθμό της Βενιζέλου.

“Ζητήσαμε από την Αττικό Μετρό να καλύψει τα έξοδα που δεν είναι περισσότερα από 5.000 ευρώ, όμως μας είπαν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έτσι πρέπει να αναλάβουμε εμείς αυτό το κόστος” σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε το σώμα ότι ζήτησε, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού, την αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης του σταθμού Βενιζέλου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, συζήτηση που επρόκειτο να γίνει στις 5 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Δευτέρα 18/5 ισχύει η εκ περιτροπής εργασία (εργασία μια μέρα την εβδομάδα) των αρχαιολογών στην κεντρική γραμμή εργασιών του Μετρό, μετά από απόφαση της κοινοπραξίας.

Η κοινοπραξία επανέλαβε πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεση της να απολύσει τους 106 εργαζόμενους στο αρχαιολογικό κομμάτι αν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων δεν διαφανεί μία λύση καθώς έχουν εξαντληθει οι πόροι της αρχικής και της πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης για αρχαιολογικές εργασίες, ύψους 110,4 εκατ. ευρώ, ενώ εξαντλήθηκαν και τα 42,8 εκατ. ευρώ επιπλέον που διατέθηκαν για την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού έργου.

πηγή: alterthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.