Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σε τρεις εβδομάδες διακόπτεται κάθε εργασία στο μετρό

makthes.gr,19/05/2015

Ειδοποίηση απόλυσης έλαβαν οι 106 εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό

Την άμεση εξεύρεση δραστικής λύσης ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα του μετρό και ειδικότερα οι αρχαιολογικές εργασίες ζητούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έλαβαν τελεσίγραφο από την εργοδότρια εταιρεία για την απόλυσή τους στο διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, τα 106 άτομα που απασχολούνται στις αρχαιολογικές εργασίες ειδοποιήθηκαν ότι θα απολυθούν στο σύνολό τους σε διάστημα τριών εβδομάδων. Μάλιστα μέχρι τότε και με μονομερής απόφαση της αναδόχου κοινοπραξίας, ενημερώθηκαν ότι θα εργάζονται μόλις τρεις μέρες ο καθένας, υπό καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

Ο λόγος που επικαλείται το Αρχαιολογικό Τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι ότι στο διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων θα εξαντληθούν τα διαθέσιμα κονδύλια για την πληρωμή των μισθών τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι έκτακτοι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν ότι με την απόλυση των εργαζόμενων στις αρχαιολογικές ανασκαφές θα διακοπεί κάθε εργασία που σχετίζεται με το μετρό και θυμίζουν ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 διακόπηκαν και οι κατασκευαστικές εργασίες.

Εκτός από τα 106 άτομα που θα προστεθούν στους καταλόγους των ανέργων η Θεσσαλονίκη θα μείνει για άλλη μία φορά με τις «τρύπες» που θα θυμίζουν στους κατοίκους τα σχέδια για την κατασκευή του μετρό, λένε οι αρχαιολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.