Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων

voria.gr,21/05/2015

Καταγγέλουν τη λήψη αντιεργατικών μέτρων και το «πάγωμα» του έργου

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκαν εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίτερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το εργοτάξιο του σταθμού «Αγία Σοφία».

Μάλιστα η βουλευτής Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κάλεσε εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνάντηση με όλους τους βουλευτές Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Τρίτη, στις 10:30 το πρωί, στο κτήριο της Βουλής. Για την ίδια ημέρα, στη 1 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί και η συνανάντηση με τον αναπ. υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωναν νωρίτερα, σε δημοσιογράφους, ότι αμφιβάλλουν για τα αποτελέσματα που θα έχει η τριμερής επιτροπή – υπουργείο, ανάδοχος, Αττικό Μετρό- που ανακοινώθηκε πριν 15 ημέρες με σκοπό να εξευρεθεί λύση στα προβλήματα που έχουν καθηλώσει το έργο σε απόλυτη ακινησία.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι τα μέλη της επιτροπής δεν έχουν οριστεί ακόμη, προσθέτοντας ότι ελπίζουν η σύνθεση και η λειτουργία της να μη σκοντάψει στις «δύσκολες σχέσεις», που πληροφορούνται ότι υπάρχουν μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπλ. υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Επίσης, σε όλους τους τόνους είπαν ότι απορρούν για το πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει να λαμβάνονται τέτοια αντιεργατικά μέτρα από την ανάδοχο κοινοπραξίας, όπως αυτό της εκ' περιτροπής εργασίας για όσους δουλεύουν στα σκάμματα της αρχαιολογίας .

Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.