Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σφραγίστηκαν εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης - ''Νεκρό το έργο'' λένε οι εργαζόμενοι (VIDEO)

thestival.gr,21/05/2015


Στο εργοτάξιο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία διαμαρτύρονται αυτή την ώρα εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσουν το έργο.

'' Τα εργοστάσιο της Πυλαίας και του Συντριβανίου έχουν σφραγιστεί'', ΄δηλωσε στο Thestival ο κ. Δημήτρης Παππάς, αρχαιολόγος και γενικός γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Με τη σειρά του ο κ. Παγώνης Παναγιώτης, ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επεσήμανε πως το έργο οδηγείται στον αποκλεισμό του. ''Ενώ περιμέναμε οι 50 απολυμένοι να επαναπροσληφθούν, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, ο εργολάβος έχει προχωρήσει σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία με ένα ημερομίσθιο την εβδομάδα. Όλα αυτά δείχνουν πως το έργο παγώνει, τελειώνει. Αυτό για εμάς είναι αιτία πολέμου. Μιλάμε για δυο χιλιάδες και πλέον άτομα που θα μείνουν στο δρόμο. Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι έργο πνοής για όλη τη Θεσσαλονίκη και για τον εμπορικό της κόσμο'', υπογράμμισε.

Τέλος, για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη, ο κ. Σταύρος Στέτσικας, πρόεδρος των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του έργου, δήλωσε στο Thestival πως είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του αλλά και με τους κ. Σταθάκη και Δέδε, τους οποίους και θα συναντήσουν την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της συνέχισης του έργου και να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τις απολύσεις των εργαζομένων.''Ελπίζουμε να έχουν να μας πουν κάτι σημαντικό και ότι πολύ σύντομα το έργο θα συνεχιστεί'', πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε πως έλαβε διαβεβαιώσεις πως οι 50 απολυμένοι θα προσληφθούν στο έργο του μετρό της Καλαμαριάς. Όπως τόνισε, αυτή την στιγμή στον κατασκευαστικό τομέα έχουν μείνει 80 εργαζόμενοι.

                                            
                                        
                                        

                                        

                                       

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.