Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ένα βήμα πίσω η Αττικό Μετρό

23/07/2009

Μετά τις δύο απεργίες των αρχαιολόγων που προηγήθηκαν στις 03/06 (σχετική ανακοίνωση) και στις 01/07 (σχετική ανακοίνωση), αποκαλύφθηκε το αντιεργατικό πρόσωπο της Αττικό Μετρό.

Η εμπάθεια της εταιρείας προς το συγκεκριμένο τμήμα ήταν φανερή, όσο κι αν προσπαθούσαν να την κουκουλώσουν με αστείες δικαιολογίες. Στις συγκεκριμένες απεργίες που είχαν ως αποτέλεσμα, με παράνομη εντολή της Αττικό Μετρό, να απαγορευθεί η εργασία στους εργάτες της αρχαιολογίας, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα μας.

Επιβεβαιώθηκαν τα κακώς κείμενα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς, που επέλεξαν οι υπέυθυνοι της εταιρείας, με σκοπό να καταστρατηγήσουν κάθε θεμελιωμένο δικαίωμα των εργατών, να πατήσουν την αξιοπρέπεια απλών εργατών που καθημερινά μάχονται σε άθλιες συνθήκες για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο τους, να δημιουργήσουν ένα καθεστώς φόβου προσπαθώντας να υποτάξουν τους εργάτες, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο τρομοκράτησης και χειραγώγησης κι όλα αυτά με τη δύναμη που τους παρέχει η καρέκλα τους.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαίο το γεγονός, ότι οι άνθρωποι που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν την εταιρεία, έλαβαν και το προνόμιο να δρουν ανεξέλεγκτα, χωρίς περιορισμούς και χωρίς να υπόκεινται στον παραμικρό έλεγχο των ενεργειών τους, ακόμα και των παράνομων.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν απλό υπάλληλο να επιλέξει εν γνώσει του να προχωρεί σε μια παράνομη ενέργεια εις βάρος των εργατών και να επιμένει αδιάλλακτος ακόμα κι όταν η Επιθεώρηση Εργασίας τον ενημερώνει ότι παρανομεί. Η εντύπωση που δημιουργείτε, είναι ότι δεν πρόκειτε για απλούς υπαλλήλους, αλλά για άτομα επιλεγμένα για συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την υπεράσπιση των ανώτερα βρισκομένων.

Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. θα πρέπει να αποδείξει με τη στάση του ότι δεν αποδέχετε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί πράγματι στο Υπουργείο να μην γνωρίζουν τη δράση ορισμένων ατόμων και χρειάστηκε, μετά τις ανακοινώσεις μας, να ευαισθητοποιηθεί ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, κάνοντας επερώτηση (η επερώτηση) στη Βουλή για το θέμα των εργατών.

Τώρα πλέον στο Υπουργείο γνωρίζουν και πρέπει να πράξουν τα ανάλογα, προς όφελος των εργαζομένων.

Είναι αισιόδοξη η κίνηση της Αττικό Μετρό, μετά από τις "υψηλές" πιέσεις που δέχτηκε, να υποχωρήσει και να επιτρέψει στους εργάτες της αρχαιολογίας να εργαστούν αύριο, παρ'όλο που οι αρχαιολόγοι θα απεργήσουν ξανά.

Θα περιμένουμε όμως να καταβληθούν και τα δύο προηγούμενα μεροκάματα που στερηθήκαμε και ελπίζουμε να μην υπάρξει διάθεση για αντίποινα, από πλευράς της εταιρείας, γιατί θα μας βρει έτοιμους να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/7/09, 7:15 μ.μ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ. ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.