Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΕΚΘ: Φόβος ανεργίας για εκατοντάδες εργαζομένους

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23/07/2009

Χωρίς δουλειά φοβούνται ότι θα βρεθούν επιστρέφοντας από τη θερινή άδεια εκατοντάδες εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα, καθώς η κατάσταση «χειροτερεύει καθημερινά» και η αναγκαστική επιβολή 4ήμερης ή 3ήμερης εργασίας, με περικοπές μισθού μέχρι και 50%, τείνει να γίνει κανόνας. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Σωτήρης Ζαργιανόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Πρόσθεσε ότι, με πρόσχημα την κρίση, χιλιάδες εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε πικετοφορίες ενημέρωσης για εργασιακά θέματα και προσεχώς θα ιδρύσει δύο γραφεία ενημέρωσης για δικαιώματα μεταναστών και άλλων εργαζομένων. «Προτιθέμεθα να εντείνουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας και γενικά τις περιοδείες μας, με αποκορύφωμα το μεγάλο συλλαλητήριο του Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ», ξεκαθάρισε.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις κατασκευές -οικοδομή και δημόσια έργα- σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου τους, Βασίλη Ρέβα. Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι «οι ρυθμοί εξέλιξής του δεν είναι τέτοιοι που θα επιτρέψουν την περάτωσή του εντός χρονοδιαγράμματος».

με πληροφορίες από AΠΕ –ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.