Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«Αντί για λύση… έχουμε απολύσεις!»

karfitsa.gr,28/05/2015

Tης Έλενας Καραβασίλη

«Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ότι αναμένεται να προκύψει λύση εντός των επόμενων 15 ημερών για το Μετρό Θεσσαλονίκης, η κοινοπραξία επιλέγει να πιέσει αφόρητα την κατάσταση δηλώνοντας ότι δεν έχει περιθώρια αναμονής και έτσι αναγκάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις έως τις 8 Ιουνίου», λέει στο karfitsa.gr ο γ.γ. του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παππάς.


Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, αυτό θα αποτελέσει το οριστικό κλείσιμο του 3ου και τελευταίου έργου, καθώς δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι. Να σημειώσουμε ότι στο αρχαιολογικό κομμάτι έχουν απομείνει 107 εργαζόμενοι εκ των οποίων αναμένεται να απολυθούν οι 12 έως την ερχόμενη εβδομάδα και 40 εργαζόμενοι στο τεχνικό.

«Μετά την αποχώρηση του εργολάβου δε θα μπορεί να γίνει καμία εργασία, εφόσον δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι. Είναι απορίας άξιο τι θα δείξουμε στο κλιμάκιο της μικτής συμβουλευτικής επιτροπής που θα έρθει να δει την εξέλιξη των έργων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός», τονίζει ο κ. Παππάς. «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το κατά πόσο ο υπουργός γνωρίζει ή όχι για αυτή την απόφαση της κοινοπραξίας. Ως πότε θα χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως εργαλείο επιβολής νομικών απόψεων και συμφερόντων», καταλήγει.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης σημειώνοντας ότι, «ελπίζω και εύχομαι να μην πρόλαβε ο υπουργός να «κινήσει τα γρανάζια» και να μην έχει προλάβει να σταματήσει την απόφαση της κοινοπραξίας». Το μοναδικό εργοτάξιο στο οποίο γίνονται κάποιες εργασίες είναι αυτό στα Πανεπιστήμια με όλα τα υπόλοιπα να είναι ανενεργά. «Η κοινοπραξία δείχνει ότι τραβά το σκοινί στα άκρα, εύχομαι απλώς αυτή η απόφαση να ήταν ένα… έτοιμο έγγραφο για το οποίο ο υπουργός δεν πρόλαβε να ενημερωθεί και να ενημερώσει», λέει ο κ. Κυπριανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.