Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης

alpha965.gr,28/05/2015

Για τη χθεσινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη μίλησε στον Alpha 96,5 oΠρόεδρος των Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

Όπως είπε, οι εργαζόμενοι πήραν κάποιες δεσμεύσεις από τον υπουργό ότι τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με τη διακοπή χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν καμία βάση. «Ο Υπουργός ήταν κάθετος και σίγουρος ότι δεν έχει κανένα φόβο το μετρό να χάσει τη χρηματοδότηση. Το έργο θα συνεχιστεί και δεν πρόκειται να σταματήσει».

Όπως είπε ο κ. Κυπριανίδης, τους ανακοινώθηκε πως το πιθανότερο μέσα στη βδομάδα –το πολύ την επόμενη- θα συνεδριάσει η τριμερής επιτροπή που έχει οριστεί και «μέσα σε 15 μέρες θα έχουμε επιτέλους λύση για το Μετρό. Καλή ή κακή, θα έχουμε επιτέλους λύση…».

Όσον αφορά τις απολύσεις, ο κ. Κυπριανίδης δήλωσε πως υπήρξε η διαβεβαίωση πως θα γίνει το αδύνατον δυνατόν από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δεσμευτεί ο εργολάβος ότι δε θα υπάρξει άλλη απόλυση, ενώ για εκείνους που έχουν ήδη απολυθεί, τότε θα έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις και μάλιστα με τα εργασιακά δικαιώματα που προϋπήρχαν, «εφόσον η λύση είναι η συνέχιση του έργου –γιατί εάν δεν υπάρξει συνέχιση του έργου, δε θα υπάρχει δουλειά για κανέναν μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανίδη, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Αττικό Μετρό και την Κοινοπραξία, υπάρχει και το ενδεχόμενο της επαναδημοπράτησης, ωστόσο αυτό είναι ένα σενάριο που δε συζητήθηκε πολύ κατά τη χθεσινή συνάντηση, καθώς –όπως είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός στους εργαζομένους «δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Στόχος είναι να συνεχίσει το έργο».

Τέλος, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε πως τα όσα ακούστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό, τους δίνουν κάποιους τόνους αισιοδοξίας, αλλά αυτά θα πρέπει να γίνουν και πράξη. «Ας μη ξεχνάμε πως εδώ στο Μετρό κοντεύουμε τα 9 χρόνια και έχουμε ακούσει και έχουμε δει πάρα πολλά. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα, για το καλό της πόλης, με τη συνέχιση του έργου. Τότε θα ήμαστε ικανοποιημένοι. Προς το παρόν, είμαστε απλά λίγο πιο αισιόδοξοι…», κατέληξε ο κ. Κυπριανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.