Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Φόβοι για λουκέτα στην Καλαμαριά εξαιτίας του Μετρό

alpha965.gr,28/05/2015

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες στην οδό Μεταμορφώσεως και Πόντου, στο κέντρο της Καλαμαριάς, για το εργοτάξιο που έχει στηθεί μπροστά από τα καταστήματά τους, λόγω των εργασιών του μετρό.

«Οι λαμαρίνες έχουν κόψει στα δυο την Καλαμαριά» επισημαίνουν στον Alpha 96,5 οι καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ δηλώνουν πως αυτή η κατάσταση είναι «η αρχή του Γολγοθά μας», είπαν χαρακτηριστικά.

«Δεν πιστεύω ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στα τρία χρόνια, όπως έχει ανακοινωθεί», τόνισε ο επιχειρηματίας, Άλκης Χατζηνικολάου και πρόσθεσε ότι ήδη έχει παρατηρήσει μείωση στα κέρδη του.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «η Καλαμαριά έχει κοπεί στα δυο. Η ροή του δρόμου και των πεζών έχει διακοπεί. Μέχρι πρότινος η οδός Μεταμορφώσεως ήταν ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Καλαμαριάς».

Παράλληλα, έχει ήδη αποσταλεί από τον δήμο , ανακοίνωση στους επιχειρηματίες που θα πληγούν οικονομικά από τις εργασίες του μετρό , σύμφωνα με την οποία, μετά από σχετικό αίτημα τους θα μπορούν να απαλλαγούν κατά 50% από τα δημοτικά τέλη.

Εντούτοις, ο κ. Χατζηνικολάου πρόσθεσε ότι «η μείωση των δημοτικών τελών δεν θα βοηθήσει το μαγαζί μου ιδιαίτερα, καθώς καθημερινά ο τζίρος μου μειώνεται».

Την ίδια ώρα, η Χριστίνα Παπουτσή, επιχειρηματίας , υπογράμμισε ότι «το κέντρο της Καλαμαριάς έχει μετατραπεί σε λαβύρινθο. Οι πελάτες μου λένε πως για να έρθουν στο μαγαζί μου από την απέναντι πλευρά κάνουν ολόκληρο ταξίδι».

Η κα. Παπουτσή επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο έργο έχει ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, αλλά από ότι φαίνεται θα κλείσει τις δικές μας».

Για το ίδιο πρόβλημα, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Δημήτρης Μιλιάδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επιχειρηματικότητα του δήμου, τονίζοντας πως “μέχρι στιγμής δύο επιχειρήσεις στην περιοχή κατέβασαν ρολά”



Ρεπορτάζ: Φιλίππα Βλαστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.