Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Εργαζόμενοι μετρό: Με τα ψέματα πλέον κρατείται ζωντανό το έργο

salonicanews.com,15/05/2015

Σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με μία ημέρα την εβδομάδα πλέον «συνεχίζει» τις εργασίες του το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, "μετά το κλείσιμο των κατασκευαστικών εργοταξίων και το τελευταίο ζωντανό τμήμα του έργου, το αρχαιολογικό τμήμα, πλέον μπαίνει σε μηχανική υποστήριξη καθώς έχουν εξαντληθεί το σύνολο των πιστώσεων για τις απολογιστικές εργασίες, την ίδια στιγμή που καμία ουσιαστική και γνωστή πρόοδο δεν έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ ΑΜ, εργολάβου και υπουργού υποδομών. Είναι φανερό πως κανείς δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη κάποιας απόφασης αναφορικά με την τύχη του έργου και απλά όλοι οι φορείς καλύπτονται πίσω από νομικές αποφάσεις, διαιτησίες και δικαστήρια".

Κι αυτό την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι συγκαλείται επιτροπή επίλυσης των προβλημάτων του έργου από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σφραγίζεται ο αρχαιολογικός χώρος στο Συντριβάνι, οι εργαζόμενοι θα «απασχολούνται» μία ημέρα την εβδομάδα, ο ανάδοχος συνεχίζει να απειλεί με αποχώρηση και η Ε.Ε. πιστεύει πως ακόμα εκτελείται έργο! "Επιτέλους, ποιος ασχολείται σοβαρά με αυτό το έργο", αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι;

"Έχουμε πλέον φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Θα πρέπει να παραδεχθούμε πως το έργο είναι κλινικά νεκρό, η πόλη να το πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να έχει Μετρό, να αρχίσει ο καταλογισμός των ευθυνών και φυσικά να δούμε με τι δημοσιονομικό μέτρο θα εξοικονομήσουμε τα 500 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ε.Ε. Μετά λοιπόν το Κτηματολόγιο και την Υποθαλάσσια, άλλο ένα έργο μπαίνει στη συλλογή των ματαιωθέντων έργων, για τα οποία θα κλιθούμε προφανώς να αποδώσουμε λογαριασμό", καταλήγουν, σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.