Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΣΑΣΘ: Τριμερής συνάντηση για τους σταθμούς μετεπιβίβασης

voria.gr,18/05/2015

Επί τάπητος οι σύγχρονοι σταθμοί μετεπιβίβασης στο πλαίσιο του NODES, αλλά και η πορεία του έργου

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη,και υπηρεσιακά στελέχη είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παλαιστής, ο Διευθυντής του ευρωπαϊκού έργου NODES, Σπύρος Βούγιας και επιστημονικοί συνεργάτες τουΣΑΣΘ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι σύγχρονοι σταθμοί μετεπιβίβασης που μελετήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου NODES, που υλοποιεί με επιτυχία το ΣΑΣΘ. Επίσης, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του σημαντικότερου έργου συγκοινωνιακής υποδομής της πόλης, του μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, «είμαστε σε αγαστή συνεργασία με το Μετρό Θεσσαλονίκης, με στόχο την αξιοποίηση του μελετητικού έργου του ΣΑΣΘ σε όφελος του έργου, αλλά και της λειτουργίας της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μέσα από το ευρωπαϊκό έργο NODES έχουμε πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να λειτουργήσουμε στη Θεσσαλονίκη σύγχρονους σταθμούς μετεπιβίβασης, που θα διευκολύνουν όλους τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την αύξηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό μελετήσαμε έναν πρότυπο σταθμό μετεπιβίβασης στη Μίκρα, όπου μελλοντικά θα είναι και τερματικός του μετρό. Ενημερώσαμε επίσης τη διοίκηση του Μετρό Θεσσαλονίκης για τους στόχους του ΣΑΣΘ και τα νέα ευρωπαϊκά έργα που διεκδικεί και έχουν σχέση με την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των δημοσίων αστικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ευρωπαϊκό έργο NODESολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και μάλιστα προγραμματίζεται εκδήλωση από το ΣΑΣΘ για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του και την ενημέρωση φορέων και πολιτών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και επίσκεψη στα εργοτάξια του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.