Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Tελειώνουν τα λεφτά για τα αρχαιολογικά στις 15 Μαΐου

voria.gr,04/05/2015

Νέα αρνητική εξέλιξη που μεγαλώνει την ανησυχία για το πολύπαθο έργο: Τι διαμήνυσε ο ανάδοχος στην Αττικό Μετρό, κίνδυνος για απολύσεις στο Τμήμα Αρχαιολογικής Ανασκαφής
Νέα ανησυχητική εξέλιξη για το έργο της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη Πέμπτη, τελευταία ημέρα του Απριλίου και παραμονή της αργίας της Πρωτομαγιάς, ο ανάδοχος ενημέρωσε την Αττικό Μετρό Α.Ε. όπως και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ότι στις 15 Μαΐου εξαντλούνται τα ποσά που διαθέτει για την αρχαιολογική έρευνα.

Η παραπάνω ενημέρωση συνεπάγεται ότι θα προχωρήσει πιθανότατα και στην απόλυση των 106 εργαζομένων στο Τμήμα της Αρχαιολογικής Ανασκαφής, εξέλιξη αναπόφευκτη από τη στιγμή που δεν βρίσκεται λύση στο όλο πρόβλημα των διαφορών μεταξύ κυρίου του έργου ( Αττική Μετρό Α.Ε.) και της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΙΑΤΑ.

Εν τω μεταξύ, η ενημερωτική εκδήλωση που είχε προκαλέσει για σήμερα το απόγευμα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκε λόγω σύσκεψης που συγκλήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, στην Αθήνα.

Ωστόσο, η σημερινή σύσκεψη, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, ήταν μία από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια αναζήτησης κοινού τόπου και συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και, πιο συγκεκριμένα, της Αττικό Μετρό ΑΕ, του αναδόχου και της ηγεσίας του Υποδομών.

Εξ’ όσων λέγονται, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί κάποια ουσιαστική πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά ένα είναι βέβαιο: Ή θα βρεθεί μία συνολική λύση για την επανεκκίνηση του έργου, που έχει σταματήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 ή, θα αφεθεί τουλάχιστον προς ώρας στην κακή του τύχη, αφού μάλιστα έχουν δεσμευτεί και περί τα 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του.

Εάν στο παρελθόν η κατάσταση για το έργο, είχε χαρακτηριστεί πολλές φορές, «κρίσιμη», τώρα πλέον γίνεται «κρισιμότατη», στον υπερθετικό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.