Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θέλουν να κάνουν κολοβό Μετρό λέει ο Καλαφάτης

ypodomes.com,26/06/2015


Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα όσα διεμείφθησαν στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για το μετρό της Θεσσαλονίκης, έκανε την εξής δήλωση:

“Άκρως αποκαλυπτική η «κολοβή» με την ευθύνη της κυβέρνησης συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το μετρό, αφού εκτός από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κανείς άλλος από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν κλήθηκε. Όπως «κολοβό» φαίνεται ότι θα είναι το ίδιο το έργο. Με όποιο τρόπο επιλέξει να το τρέξει η κυβέρνηση.

Παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα μετά την ειδική συνεδρίαση στις 3/4/2015 με συγκεκριμένες θέσεις (βλέπε 8 σημεία ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου 3/4/2015), ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφενός αμέλησε να το επιδώσει στους συνομιλητές του Υπουργούς και αφετέρου έμεινε άλαλος ως προς το ενδεχόμενο επαναδημοπράτησης του έργου.

Ωστόσο ήταν αποκαλυπτικός ως προς την πιθανότητα κατάργησης του Σταθμού Βενιζέλου, αφού παραδέχτηκε δημοσίως μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκείνο που πριν λίγες ώρες είχα ισχυριστεί. Ότι η περίφημη λύση του παγώματος του Σταθμού Βενιζέλου και η ανάδειξη της περίφημης Plaza δεν είναι προϊόν μιας συστηματικής και ειδικής μελέτης, δουλειάς ειδικών εμπειρογνωμόνων ή αντικείμενο επιστημονικής επεξεργασίας.

Και ούτε βέβαια προήλθε από ευρεία διαβούλευση. Αλλά είναι ιδέα του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού, η οποία γεννήθηκε ξαφνικά πριν από 15 μέρες και συζητήθηκε «με πολύ θεσμικό τρόπο» σε κάποια αίθουσα αεροδρομίου πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αφού περπάτησε την περιοχή -μέγα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτή η βόλτα έναντι των προκατόχων του(!) όπως υπενόησε ο δήμαρχος- αποφάνθηκε και έδωσε άμεση λύση στο πρόβλημα.

Αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια πώς δεν το είχαμε σκεφτεί; Μια βόλτα, μια ιδέα, μια λύση, έτσι απλά! Στο μαγικό κόσμο των ψευδαισθήσεων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλα μπορούν να συμβούν. Και από κοντά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η αγωνία του οποίου ήταν κυρίως να δείξει με σκίτσα (!!) στους συναδέλφους βουλευτές, πώς μπορεί να διαμορφωθεί ο χώρος, σύμφωνα με την ιδέα που ήρθε στον Υπουργό.

Δεν είδαμε το Δήμαρχο να εκφράζει καμία αγωνία για την πρόοδο του έργου, αν θα συνεχιστεί ή αν θα επαναδημοπρατηθεί, ούτε βέβαια αν στη λύση που προτείνει η κυβέρνηση ο Σταθμός Βενιζέλου θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει σε 3, 10 ή 15 χρόνια. Το μόνο θετικό από τη χθεσινή «παράσταση» ήταν η τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργού σύμφωνα με την οποία δεσμεύτηκε για την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής εντός 15-20 ημερών, καλώντας αυτή τη φορά, σύμφωνα με την πρότασή μας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.