Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινάει σε λίγο η κηδεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

makpress.blogspot.com,15/09/2015

ΤΟ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΟ:

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με...

την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 25).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Έγκριση ή μη πρότασης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην περιοχή του σταθμού «Βενιζέλου» στο πλαίσιο κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης (εξ αναπομπής).


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Ε. Γερούση

Και για όσους δεν καταλαβαίνουν, με απλά σύντομα λόγια:

Κατά τη διάνοιξη της σήραγγας και επί της οδού Βενιζέλου, εκεί που προβλέπεται να γίνει ο κυριότερος σταθμός του μετρό, βρέθηκαν αξιόλογα αρχαία. Οι κατασκευαστές λένε ότι υπάρχει τεχνικά μία μόνο λύση: να ξηλωθούν τα αρχαία, να κατασκευαστεί ο σταθμός και να ξανατοποθετηθούν τα αρχαία. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υιοθέτησε μια άλλη άποψη που λέει ότι δεν πρέπει να πειραχθούν τα αρχαία. Οι κατασκευαστές λένε ότι δεν γίνεται να μην ξηλωθούν προσωρινά και αν τελικά υπάρξει απόφαση να μείνουν, θα ακυρωθεί ο σημαντικότερος σταθμός.
Το ΚΑΣ καλείται σήμερα να εγκρίνει την πρόταση του δήμου, να μην ξηλωθούν προσωρινά τα αρχαία. Προφανώς, λόγω εγωισμών, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα Μπουτάρη, θα πει δηλαδή "να μην πειραχθούν τα αρχαία", οπότε κανένας κατασκευαστής δεν θα πάρει το ρίσκο να κάνει μετρό, χωρίς σταθμό Βενιζέλου ή θα χρειαστούν νέες μελέτες, δημοπρατήσεις κ.λ.π. που σημαίνει πολλά, πολλά χρόνια καθυστέρηση. Με μια κουβέντα: φαίνεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κάποιοι γύρω απ΄αυτόν δεν θέλουν να τελειώσει το μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.