Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

voria.gr,22/09/2015

Την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει εκτάκτως για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.


Στην εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης στα επόμενα δύο χρόνια προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο θα κληθούν όλοι οι παράγοντες και οι φορείς της πόλης εκτός της Αττικό Μετρό. Θα παρουσιαστεί η ιδέα του δήμου Θεσσαλονίκης για τον σταθμό της Βενιζέλου, η οποία πέρασε από το ΚΑΣ.

«Η ΑΤΤΙΚΟ Μετρό δεν θα κληθεί. Δεν έχει λόγο να κληθεί. Έχει δημιουργηθεί σάλος προεκλογικά. Δεν καταργείται ο σταθμός με αυτήν την ιδέα του δήμου. Το ΚΑΣ λέει να επεξεργαστούν δήμος και κατασκευαστές αυτήν την ιδέα» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας με νόημα ότι είναι αίτημα να φύγουν οι λαμαρίνες από Εγνατία με Βενιζέλου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο ΠΛΑΊΣΙΟ της συνέντευξης τύπου για το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το διήμερο 29/30 Σεπτεμβρίου η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων. «Ακούμε ότι επίκειται να έρθουν πάνω από 4 εκ προσφύγων. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι. Ούτε τα μέσα έχουμε, ούτε τα λεφτά» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα υπάρξει συνάντηση στην Σκιάθο με φορείς για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη. Πρόταση του δήμου είναι η δημιουργία Εταιρείας Λαϊκής Βάσης με απώτερο στόχο η Θεσσαλονίκη να είναι το κέντρο εξυπηρέτησης για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τη Λήμνο χειμώνα-καλοκαίρι.

Για το θέμα του αποτεφρωτηρίου ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αποφασισμένος ο δήμος να προχωρήσει στην υλοποίησή του. Όπως είπε, θα λειτουργεί όπως τα κοιμητήρια. Ο χώρος έχει βρεθεί, ένα οικόπεδο 5 στρ στην περιοχή της ΒΙΠΕ Σίνδου, και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του δήμου οι οποίοι θα καλυφθούν αργότερα από τα έσοδα του αποτεφρωτηρίου.

Ο κ. Μπουτάρης έδωσε συνέχεια και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Χαρακτήρισε λαϊκισμούς τις δηλώσεις του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι «δεν θα γίνει ο δήμος Δέλτα η χωματερή της Αριστοτέλους». «Οποιοσδήποτε λαϊκισμός τέτοιου τύπου είναι καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί διαδημοτική συνεργασία.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει κυρίαρχο λόγο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς καλύπτει το 40% που φτάνει στο ΧΥΤΑ. Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως «η διαδικασία της καύσης έχει γίνει τζιζ, αλλά η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που τα αέρια απόβλητα δεν είναι τίποτα«. «Επομένως, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα του στρατηγικού σχεδιασμού, τότε θα αποφασιστεί πού θα γίνουν οι δύο μονάδες της καύσης», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.