Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέδριο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης

dikaiologitika.gr,22/09/2015

Συνέδριο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης Τη δυνατότητα να θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης θα έχουν όλοι οι τοπικοί φορείς αλλά και οι πολίτες, στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2030: Σχεδιάζοντας ένα άλλο αστικό μέλλον».


Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στόχος του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, να ακουστούν όλες οι απόψεις και προτάσεις φορέων και εμπειρογνωμόνων για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης, που αφορά την επόμενη 15ετία.

Οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η δημόσια συζήτηση αφορούν το αστικό περιβάλλον και τη βιώσιμη κινητικότητα, τον τουρισμό και την εξωστρέφεια, την κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη, τη διαχείριση αστικών αποβλήτων, τη διοικητική μεταρρύθμιση,τη συμμετοχή και τη ενδοδημοτική αποκέντρωση, τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία, αλλά και την απασχόληση. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 74 ομιλητές και δέκα εκπρόσωποι φορέων από τη Θεσσαλονίκη και άλλους δήμους.

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα της διαδημοτικής συνεργασίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν βασικά θέματα, για τα οποία χρειάζεται η κινητοποίηση όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ως παραδείγματα ανέφερε τη διαχείριση των απορριμάτων, το τραμ, το βιολογικό καθαρισμό, την παράκτια συγκοινωνία αλλά και το θέμα των προσφύγων. Το θέμα του μετρό σε έκτακτη συνεδρίαση Στο μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 2 μετά το μεσημέρι, για το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη νέα γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης θα παρουσιαστεί η πρόταση του δήμου για τα αρχαία που υπάρχουν στο σταθμό Βενιζέλου, διευκρινίζοντας ότι με αυτήν την πρόταση δεν καταργείται ο σταθμός.

Στη Σκιάθο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Σποράδες Για την "Ακτοπλοϊκή ΣΥΝΔΕΣΗ Β. Ελλάδας με τα νησιά των Β. Σποράδων και την οικονομική ανάπτυξη" θα συζητήσει -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στις 26 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο, όπου θα μεταβεί για να συμμετάσχει σε σχετική ημερίδα. Θέμα της ημερίδας είναι η "Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στα νησιά των Β. Σποράδων και η συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Β. Ελλάδα". Στην εκδήλωση θα μιλήσει, επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο καθηγητής Πολεοδομίας-Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Οικονόμου και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (Ι.Τ.Ε Π.) Γεώργιος Σώκλης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.