Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τι λέει η κατασκευάστρια εταιρεία για το δυστύχημα στην Καλαμαριά

voria.gr, 14/03/2017
Ο 50χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο στο εργοτάξιο του σταθμού Καλαμαριά του Μετρό ήταν εμπειρότατος χειριστής μηχανημάτων...

 

Συγκλονισμένοι είναι από χθες συνάδελφοι και συνεργάτες του 50χρονου χειριστή γερανού που βρήκε τραγικό θάνατα χθες στο εργοτάξιο του σταθμού Καλαμαριά του Μετρό.

Στο συγκεκριμένο σταθμό του Μετρό Καλαμαριάς, που υπεργολαβικά κατασκευάζει η ΕΤΕΘ, ο άτυχος 50χρονος που ήταν ιδιοκτήτης ανυψωτικών μηχανημάτων, εκτελούσε εργολαβικά εργασίες.


Όπως δήλωσαν στη Voria.gr πηγές του υπεργολάβου κατασκευαστή, ο 50χρονος ήταν εμπειρότατος χειριστής μηχανημάτων και για αυτό κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς αποφάσισε να ανασύρει με τον γερανό ιδιοκτησίας του ένα μηχάνημα τύπου «παπαγαλάκι», το οποίο, όμως, ξεπερνούσε τις προδιαγραφές του γερανού. Εκτιμάται ότι ο 50χρονος είτε προχώρησε σε λάθος υπολογισμούς είτε υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του.


Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, περί τις 5:20- 5:30 και όταν είχαν λήξει οι εργασίες, ο ιδιοκτήτης των παραπάνω μηχανημάτων ήθελε να τα απομακρύνει προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλο έργο που είχε αναλάβει. Όταν ο χειριστής του γερανού και υπάλληλός του, του είπε ότι αδυνατούσε να σηκώσει το "παπαγαλάκι" από το σκάμμα, τότε ο 50χρονος χειριστής ανέλαβε να ανασύρει αυτός το μηχάνημα.


Σύμφωνα με απόψεις αυτοπτών μαρτύρων, ο θανών επέμενε να σηκώσει το "παπαγαλάκι" που είχε σκαλώσει στις αντηρίδες παρότι τεχνικοί που βρίσκονταν στο εργοτάξιο τον καλούσαν να σταματήσει την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν, ο γερανός που χειριζόταν να ανατραπεί με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα.


Το συμβάν συνέβη εκτός δικαιοδοσίας εργοταξίου, στο οποίο εργοτάξιο, όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία, τα μέτρα ασφαλείας όπως και οι έλεγχοι, είναι πολύ αυστηρά. Πέραν αυτού, το ατύχημα, όπως είπε εκπρόσωπος του υπεργολάβου κατασκευαστή, δεν μπορεί να θεωρηθεί εργατικό.


Σημειώνεται ότι καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα έδωσαν εχθές και αμέσως μετά το ατύχημα, εκπρόσωποι του αναδόχου όπως και τεχνικοί αυτόπτες μάρτυρες.


Άννη Καρολίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.