Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η χρηματοδότηση του μετρό από την ΕΕ!

typosthes.gr, 23/09/2015

Ομάδα ευρωβουλευτών θα αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται ευρωπαϊκά κονδύλια σε έργα προτεραιότητας στην Ελλάδα. Στη διάρκεια διερευνητικής αποστολής την Πέμπτη και την Παρασκευή, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί έργα στη Θεσσαλονίκη, την Λαμία και την Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο...

Όπως σημειώνει δελτίο Τύπου του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο έλεγχος αφορά έργα τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την task force για την Ελλάδα ως «προβληματικά».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία θα ελέγξει επτά έργα:

• την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης (1.200 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της ΕΕ)
• την αποκατάσταση της λίμνης Κάρλα (42 εκατομμύρια ευρώ)
• την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδας (E65) - τμήμα Ξυνιάδα - Τρίκαλα (900 εκατομμύρια ευρώ)
• την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός (930 εκατομμύρια ευρώ)
• το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αττική (35 εκατομμύρια ευρώ)
• το ελληνικό κτηματολόγιο (28 εκατομμύρια ευρώ)
• το ελληνικό εθνικό μητρώο (42 εκατομμύρια ευρώ)


Οι ευρωβουλευτές που θα συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία είναι οι:

 Ίνγκεμποργκ Γκρέσλε (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία, Επικεφαλής της αποστολής), Τομάς Τσντεχόβσκι (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Τσέχικη Δημοκρατία), Βερόνικα Λόπε Φοντανε (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ισπανία), Ζιλ Παρνό (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Γαλλία), Γκεόργκι Πιρίνσκι (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Βουλγαρία), Ίνες Αγιάλα Σεντέρ (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ισπανία), Άντερς Πρίμνταλ Βίστισεν (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Δανία), Ιγκόρ Σόλτες (Πράσινοι/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Σλοβενία).


Οι δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές που θα συνοδεύσουν την αποστολή είναι οι Εύα Καϊλή και Μίλτος Κύρκος.

Επίσης, στην αποστολή θα συμμετάσχουν ο Λάζαρος Λαζάρου, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, τρεις εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τέσσερις εκπρόσωποι της ελληνικής αρχής ελέγχου ΕΔΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.