Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες απολύσεις αρχαιολόγων στο Μετρό

alterthess.gr,20/10/2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι αρχαιολόγοι του Μετρό της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις νέες απολύσεις που έκανε η κοινοπραξία τη Δευτέρα.

Ειδικότερα την ώρα που οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης περιμένουν την εξαγγελία της λύσης από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη για την επανεκκίνηση του έργου, την ίδια ώρα απολύονται και άλλοι εργαζόμενοι από το αρχαιολογικό τμήμα του έργου.



"Χθες είχαμε την ανακοίνωση από πλευράς κοινοπραξίας για την απόλυση έξι ατόμων από το αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό και την υποβολή σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για δύο μέρες την εβδομάδα για άλλες δύο εβδομάδες για όλο το υπόλοιπο προσωπικό που φθάνει περίπου τα 90 άτομα", ανέφερε σε δηλώσεις του στο alterthess.gr ο Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σοτ αρχαιολογικό τμήμα.

Επιπλέον ερωτηθείς για το "πάγωμα" του έργου εκτίμησε πως αιτία είναι οι οικονομικές απαιτήσεις σε υπέρογκα νούμερα αλλά και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας.

Είναι οικονομικό καθαρά το θέμα και χρονοδιαγράμματος, υπογράμμισε.

                               

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος των εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης καταγγέλλει νέες απολύσεις, ενώ τονίζει ότι με τέτοιες ενέργειες ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το έργο.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, "'Η λύση για το Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε. Απλά δεν το χρειαζόμαστε τελικά. Πως διαφορετικά να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός πως την ώρα που περιμένουμε την εξαγγελία της λύσης από τον Σπίρτζη, την ίδια ώρα απολύονται και άλλοι εργαζόμενοι από το αρχαιολογικό τμήμα του έργου".

"Αντί η Αττικό Μετρό να υποχρεώσει τον ανάδοχο να υπογράψει τη σύμβαση για τα επιπλέον χρήματα για τις αρχαιολογικές εργασίες, αντί ο Υπουργός Εργασίας να παρέμβει για την ματαίωση των απολύσεων αυτών οι οποίες παραβιάζουν βάναυσα κάθε έννοια εργατικού δικαίου, αντί ο ίδιος ο εργολάβος να παλεύει για την επανέναρξη των εργασιών και να θέλει να εισπράξει ζεστό χρήμα τέτοια εποχή, όλοι μαζί προφανώς, σε μια συμπαιγνία συμφερόντων και πλήρους καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων αποφασίζουν, ερήμην κάθε ουσιαστικά υπευθύνου, για την τύχη οικογενειών" τονίζει ο Σύλλογος.

Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων ζητά ανάκληση όλων των απολύσεων, άμεση επανέναρξη των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία και άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.