Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Νέα διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης

avgi.gr,21/10/2015

Το Σωματείο Εργαζομένων ζητάει ανάκληση όλων των απολύσεων
Μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στο άγαλμα Βενιζέλου της Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις έξι νέες απολύσεις που έκανε η κοινοπραξία προχθές στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου.

"Χθες είχαμε την ανακοίνωση από πλευράς κοινοπραξίας για την απόλυση έξι ατόμων από το αρχαιολογικό τμήμα του μετρό και την υποβολή σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για δύο μέρες την εβδομάδα για άλλες δύο εβδομάδες για όλο το υπόλοιπο προσωπικό, που φθάνει περίπου τα 90 άτομα", εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου Χάρης Κυπριανίδης. Ο σύλλογος των εργαζομένων με ανακοίνωσή του τονίζει ότι "με τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το έργο". "Η λύση για το μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε. Απλώς δεν το χρειαζόμαστε τελικά. Πώς διαφορετικά να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός πως, την ώρα που περιμένουμε την εξαγγελία της λύσης από τον Σπίρτζη, την ίδια ώρα απολύονται και άλλοι εργαζόμενοι από το αρχαιολογικό τμήμα του έργου;" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι "αντί η Αττικό Μετρό να υποχρεώσει τον ανάδοχο να υπογράψει τη σύμβαση για τα επιπλέον χρήματα για τις αρχαιολογικές εργασίες, αντί ο υπουργός Εργασίας να παρέμβει για τη ματαίωση των απολύσεων αυτών, οι οποίες παραβιάζουν βάναυσα κάθε έννοια εργατικού δικαίου, αντί ο ίδιος ο εργολάβος να παλεύει για την επανέναρξη των εργασιών και να θέλει να εισπράξει ζεστό χρήμα τέτοια εποχή, όλοι μαζί, προφανώς, σε μια συμπαιγνία συμφερόντων και πλήρους καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων αποφασίζουν, ερήμην κάθε ουσιαστικά υπευθύνου, για την τύχη οικογενειών".

Το σωματείο εργαζομένων ζητάει ανάκληση όλων των απολύσεων, άμεση επανέναρξη των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία και άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.