Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να λειτουργήσει άμεσα και πλήρως το μετρό

press724.gr,29/10/2015

Η υλοποίηση δράσεων με στόχο την κινητοποίηση όλων των Θεσσαλονικέων στο ζήτημα του μετρό, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή Επιχειρηματικών-Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων της πόλης.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως η τελευταία εξέλιξη στις εργασίες κατασκευής του Μετρό, κατά την οποία υιοθετείται η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, απαγορεύει, πλέον, την απόσπαση των αρχαίων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βιώσιμη οικονομικά και τεχνικά λύση κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Τονίστηκε ρητά, πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει ανακύψει στον σταθμό Βενιζέλου.

«Λύσεις υπάρχουν και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο» αναφέρει ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου, με την οποία γίνεται γνωστό πως οι συμμετέχοντες Φορείς θα προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου το έργο να προχωρήσει, και να ολοκληρωθεί, επιτέλους, απρόσκοπτα.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στρατηγικής δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των Θεσσαλονικέων, καθώς και η σύσταση Επιτροπής, η οποία, εκπροσωπώντας τους Επιχειρηματικούς-Επιστημονικούς και Κοινωνικούς Φορείς της Θεσσαλονίκης «θα αναδείξει το πρόβλημα προς κάθε Αρμόδια Αρχή και θα απαιτήσει το σεβασμό απέναντι στην πόλη, στους Θεσσαλονικείς και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά στις «πλάτες» των εργασιών κατασκευής του Μετρό.Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ» καταλήγει η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.