Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ: «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

voria.gr,29/10/2015

Σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης για το θέμα του σταθμού Βενιζέλου. Ζητούν να βρεθεί η λύση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου

Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το μετρό Θεσσαλονίκης ζητούν οι φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, για το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Όπως τονίζουν οι επιχειρηματικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης, η απόφαση Μπαλτά για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων απαγορεύει, πλέον, την απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βιώσιμη οικονομικά και τεχνικά λύση κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

«Θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει ανακύψει στον σταθμό Βενιζέλου με τις αρχαιότητες. Λύσεις υπάρχουν και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Επιθυμία όλων αποτελεί η διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της οδού Βενιζέλου. Ωστόσο, ο σταθμός Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί», τονίστηκε στη σύσκεψη.

Στo πλαίσιo αυτό, οι συμμετέχοντες φορείς συμφώνησαν να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου το έργο να προχωρήσει, και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Μεταξύ αυτών, αποφασίστηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στρατηγικής δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των Θεσσαλονικέων, καθώς και η σύσταση Επιτροπής, η οποία, «εκπροσωπώντας τους επιχειρηματικούς - επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης θα αναδείξει το πρόβλημα προς κάθε αρμόδια Αρχή και θα απαιτήσει το σεβασμό απέναντι στην πόλη, στους Θεσσαλονικείς και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά στις «πλάτες» των εργασιών κατασκευής του μετρό».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.