Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ιδέες για ένα μετρό – φάντασμα

parallaximag.gr,22/10/2015

Από Κύα Τζήμου

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, υπέγραψε απόφαση για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σκάμμα του σταθμού “Βενιζέλου”, στη συμβολή με την οδό Εγνατία. Έτσι αναιρείται η προηγούμενη Υπουργική Απόφαση που αποφάσισζε την απόσπαση, επανατοποθέτησή και ανάδειξή τους εντός του σταθμού.

Ο κ. Μπαλτάς υιοθετώντας την πιο πρόσφατη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου βάζει θεωρητικά τέλος στην κατασκευή σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου, Μένει τώρα να προχωρήσει το έργο της βασικής γραμμής που έχει σταματήσει τελειώς από το Δεκέμβριο του 2014.
Τα αρχαία λοιπόν μένουν στη θέση τους προκειμένου να δημιουργηθεί μία υπόγεια αρχαιολογική πλατεία. Όσο για το σταθμό και τη στάση που θα εγκαταλειφθεί ανάλογα με το πόσο έχει προχωρήσει η κατασκευή του θα μπορούσε να δρομολογηθεί η χρήση του προς άλλες κατευθύνσεις σε συνδυασμό με την αρχαιολογική πλατεία.

Αν βέβαια δεν συνεχιστεί η κατασκευή του (μετά από 8 χρόνια τίποτα δεν είναι απίθανο) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όλες οι ιδέες κατά μήκος του μετρό – φάντασμα. Καλέ μέχρι και μετρομαραθώνιους θα οργανώνουμε.


Η Nathalie Koziuscot-Morizet, λοιπόν, υποψήφια για τη δημαρχία του Παρισιού το 2012 μπορεί να μην κέρδισε τις εκλογές αλλά το σχέδιο που πρότεινε για την εκμετάλλευση των εγκατελειμένων, εδώ και 75 χρόνια, σταθμών του μετρό είναι πραγματικά ελκυστικό Για να δούμε μερικές από τις ιδέες της.










Κύα Τζήμου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και έζησα την παιδική ηλικία ως νομάδας ανά την Ελλάδα μέχρι να προσγειωθώ στα 18 μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη και την αγκαλιά του Α.Π.Θ σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να εντρυφήσω στην φιλοσοφία των Μαθηματικών. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης χρησιμοποίησα ελάχιστα το πτυχίο μου στους επαγγελματικούς μου πειραματισμούς μέχρι που παθολογική μου αγάπη για το σινεμά με έφερε στην πόρτα της Parallaxi πριν από 15 χρόνια περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.