Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σήμερα η ξενάγηση στον σταθμό «Ευκλείδη»

zougla.gr,22/11/2015



Την ευκαιρία να ξεναγηθούν σ’ έναν από τους σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Open House». Στην είσοδο του σταθμού «Ευκλείδης» έχουν τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, κυλιόμενες σκάλες και υπολείπεται μόνο η αρχιτεκτονική διαμόρφωση.


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρες προσέλευσης: 10.00-14.00. Επειδή πρόκειται για εργοταξιακό χώρο, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον σε ενήλικες, οι οποίοι πρέπει να φορούν κράνος καθ' όλη τη διάρκεια της ξενάγησης για λόγους ασφαλείας.

Ο σταθμός «Ευκλείδης» είναι ο όγδοος στη σειρά και κατασκευάζεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κατσιμίδη, Ασκληπιού και Ομήρου. Βρίσκεται σε βάθος 22 μ. (στάθμη αποβάθρων) και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα, από τα οποία το πρώτο είναι αυτό της εξυπηρέτησης επιβατών. Στα επόμενα δύο χωροθετούνται ηλεκτρολογικοί και μηχανολογικοί χώροι, ενώ στο τέταρτο βρίσκεται η αποβάθρα. Ο «Ευκλείδης» διαθέτει κεντρική αποβάθρα, όπως και οι υπόλοιποι σταθμοί, με πλάτος 10 μ. και μήκος 60 μ.

Πηγή: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.