Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μπουτάρης: Απόφαση της κυβέρνησης το "και μετρό και αρχαία"

alterthess.gr,16/11/2015


Στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αφορμή τη δέσμευση της κυβέρνησης για λύση στο γόρδιο δεσμό με την κοινοπραξία.

Ο κ. Μπουτάρης μετέφερε στο σώμα την ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο Υπουργείο πως μέχρι τέλος Νοέμβρη, το αργότερο μέχρι τέλος της χρονιάς ο Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζης θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και θα κάνει την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον ανάδοχο και την επανέναρξη των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχετικά με τον σταθμό της βενιζέλου και τα αρχαία επεσήμανε πως ο υπουργός του έκανε σαφές πως προχωρά με βάση την απόφαση του ΚΑΣ και την πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία αρχαιολογικής πλάζας χωρίς να μετακινηθούν τα αρχαία.

"Εγώ στήνω υποστηρικτική ομάδα εξωτερικών συμβούλων για προμελέτη της ιστορίας", τόνισε λέγοντας πως ο κ. Σπίρτζης είναι θετικός στην ιδέα για συλλειτουργία των αρχαίων και του μετρό.

"Για να διαλύονται κακόβουλες φήμες η απόφαση είναι ότι θα γίνει και το μετρό και τα αρχαία, δεν ξέρω αν θα γίνει στην ίδια φάση ή όχι, αλλά είναι πρώτη προτεραιότητα να λειτουργήσει το Μετρό", επεσήμανε ενώ επανέλαβε πως ο Δήμος θα διεκδικήσει έξτρα χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την ανάδειξη των αρχαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.