Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Σπίρτζης: Ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για το μετρό Θεσσαλονίκης

voria.gr,21/12/2015

Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να ολοκληρωθούν εντέλει οι διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει το μετρό, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

Την ελπίδα του ότι οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση του μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.



«Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να ολοκληρωθούν εντέλει οι διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει το μετρό Θεσσαλονίκης», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αμέσως μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς αρχίζουν ξανά οι εργασίες στην "παγωμένη" βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τα έργα πολιτικού μηχανικού να μπαίνουν μπροστά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι την Τετάρτη(σσ αναμενόταν σήμερα) εκτιμάται ότι θα πιστωθούν στο λογαριασμό του αναδόχου 30,8 εκατ.ευρώ από τα περίπου 90 εκατ. που έχουν επιδικασθεί, μέχρι σήμερα, από τα διαιτητικά δικαστήρια, ενώ θα αποσταλεί και σχετική επιστολή με την οποία θα ζητάει την έναρξη των εργασιών σε όλα τα εργοτάξια (ΤΒΜ, ήτοι μετροπόντικες, Πατρίκιος, Βούλγαρη, Παπάφειο κ.αλ.), βάσει χρονοδιαγράμματος τεσσάρων μηνών.

Αναφερόμενος στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου - Πατρών και Ιονίας Οδού, ο υπουργός είπε ότι υπήρξε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους, ώστε να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2017.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.