Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι του Μετρό στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΦΩΤΟ)

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό,,10/12/2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης είχαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση αυτή, η οποία ακολούθησε την παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό Δημοκρατίας, Βαρδάρη, τέθηκαν επί τάπητος τόσο το ζήτημα των απολύσεων του συνόλου του προσωπικού του αρχαιολογικού τμήματος και μάλιστα χωρίς αποζημίωση όσο φυσικά και το ζήτημα της μη ύπαρξης συμφωνίας και λύσης στη συνέχεια και την ολοκλήρωση του έργου.


Το υπουργείο, αφού κατέστησε σαφές πως είναι ενήμερο της κατάστασης, δεσμεύθηκε για άμεση επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με τις κατάφορες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας όσο και με το κο. Σπίρτζη σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αναβολές ανακοίνωσης της συμφωνίας με τον ανάδοχο, παρά τις κατ’ εξακολούθηση ημερολογιακές δεσμεύσεις. Παράλληλα, υπήρξε η συμφωνία εκ νέου συνάντησης με την ίδια την κα. Κόλλια – Τσαρουχά, το διάστημα μεταξύ των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να εξετασθεί η τυχόν πρόοδος στα προβλήματα του έργου.


Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, θα πραγματοποιήσουν αύριο, 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 εκ νέου παράσταση διαμαρτυρίας στο Σταθμό Βενιζέλου, σταθμό ο οποίος πέρα από σημείο αναφοράς στα προβλήματα και την κακοδιαχείριση κρίσεων του έργου, αποτελεί διαχρονικά σημείο αγώνα διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων από τους καπνεργάτες του 1936 έως δυστυχώς στις μέρες, όπου για πρώτη φορά, σε ένα δημόσιο έργο, απολύονται εργαζόμενοι χωρίς αποζημίωση!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.